Părinţii-elicopter cresc copii care nu se vor putea angaja

Se vorbeste mult despre parintii elicopter in ultima vreme. Ei sunt acei parinti care graviteaza permanent in jurul copiilor lor, ii infasoara intr-un soi de bula si ii tin, astfel, departe de realitatea inconjuratoare. Afla de ce parintii elicopter cresc copii care nu se vor putea angaja.
Romania TV
11 iun. 2018, 11:04
Părinţii-elicopter cresc copii care nu se vor putea angaja

Parintii elicopter cred ca fac tot ce e mai bine pentru copiii lor, de fapt, pericliteaza sansele copiilor la succes, pe viitor. In mod special, ei pot ajunge sa distruga sansele copiilor in a-si gasi un loc de munca si in a-l pastra.

Parintii elicopter nu vor ca odraslele lor sa sufere. Vor sa ii fereasca sau sa atenueze tot ce i-ar putea rani – fizic si emotional. Problema este ca acesti copii cocolositi nu vor invata niciodata cum sa faca fata unor pierderi, unui esec sau unei dezamagiri – lucruri care apar inevitabil in viata oricarei persoane.

Rasfatul excesiv face ca acestor copii sa le lipseasca total toleranta la frustrare. Fara aceasta „capacitate”, viitorii tineri vor intra in campul muncii cu un mare dezavantaj.

Parintii elicopter au tendinta de a rezolva problemele copiilor lor chiar si atunci cand acestia o pot face singuri, intr-un cuvant – de a-i menaja. Acesti copii cresc fara o etica sanatoasa a muncii, lipsiti de vreo indemanare. Fara aceste atribute, viitorii tineri nu vor fi capabili sa duca la indeplinire multe dintre sarcinile de serviciu pe care vor fi nevoiti sa le indeplineasca.

Parintii elicopter isi tin departe copiii de orice conflict ar putea avea cu colegii sau partenerii de joaca. Cand vor creste, acesti copii nu vor sti sa rezolve neintelegerile care ar putea sa apara intre ei si colegii de la munca sau un superior.

Oamenii gasesc o rezolvare problemelor experimentand, facand greseli, invatand si incercand din nou. Acest proces duce la consolidarea increderii de sine, a competentei si a cresterii valorii personale.

Parintii elicopter cred ca fiul sau fiica lor trebuie sa castige intotdeauna si in orice situatie. Oricine participa la o competitie sportiva, trebuie sa primeasca un trofeu. Fiecaruia trebuie sa i se dea o diploma, indiferent de rezultatele scolare sau ale concursurilor la care a participat. Intr-un mediu functional, nu exista decat un singur castigator al competitiei si doar munca de calitate este recompensata. Daca acesti copii cresc crezand ca, indiferent ce ar face, vor castiga, nu vor realiza ca, in realitate, trebuie sa munceasca din greu pentru a reusi.

Acesti copii rasfatati peste masura vor fi devastati cand vor pierde competitii, cand nu vor lua un interviu pentru angajare sau cand vor fi concediati de la locul de munca. Nu vor intelege cat efort este necesar pentru a avea o cariera de succes.

Acesti copii care au fost invatati sa-i lase pe altii sa gandeasca si sa actioneze pentru ei, nu vor fi capabili sa rezolve singuri o problema. La fel ca in copilarie, si in viata adulta se vor astepta ca altii sa o rezolve in locul lor.

Acesti copii vor avea asteptari nerealiste la vremea angajarii si vor considera ca li se cuvine un tratament preferential fata de colegii lor. In acelasi timp, vor afisa o atitudine superioara, fara urma de sustinere si o ignoranta care nu vor fi deloc pe placul angajatorilor.

Citeste continuarea pe superbebe.ro. 

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
O insulă din Asia a fost numită cea mai pitorească din lume. Este o destinație de vacanță fabuloasă
Bzi.ro
Cercetare sociologică în ziua votului. Trei case de sondare vor face exit-poll, duminică, 18 mai 2025, pentru turul 2 de alegeri prezidențiale
Fanatik.ro
Habemus Dan! Nicușor Dan este noul președinte al României după numărarea a 100% din voturi: 53,60 – 46,40! Rezultate finale, date oficiale BEC alegeri prezidențiale 2025, turul 2
Capital.ro
Marea artistă pe care România a pierdut-o. A câștigat cele mai mari premii mondiale. Nimeni n-o va înlocui
Playtech.ro
Cea mai frumoasă stațiune de pe litoralul bulgăresc, foarte aproape de România. Are hoteluri de lux, plaje late şi apă calmă
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
Cum să recunoaștem totalitarismul de la o poștă. Cele cinci stadii de acaparare a unui popor
wowbiz.ro
Soția lui Bursucu’, implicată într-un accident grav în Constanța! Informații de ultim moment
Spynews
Cine este Johannes Pietsch, câștigătorul Eurovision 2025. Austriacul este cunoscut după numele de J.J și are 24 de ani
Spynews
Soția lui Bursucu a făcut accident cu mașina în Constanța! Au fost găsite trei victime, dintre care două încarcerate | FOTO
Evz.ro
SUA se pregătesc pentru un război cu China: Va fi sângeros
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
kanald.ro
Soția lui Bursucu' a fost implicată într-un grav accident, în Constanța
Cancan.ro
George Simion, PRIMELE declarații după ce a pierdut în fața lui Nicușor Dan: 'Am fost singuri împotriva tuturor'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Alegeri prezidențiale 2025. Nicușor Dan este președintele României
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Ce a postat Mădălina Ghenea în ziua în care noua iubită a milionarului Grigor Dimitrov, fostul partener al româncei, a scris că adoră „fiecare centimetru” din el
stirilekanald.ro
VIDEO "Blackout România" Diana Șoșoacă, prima reacție după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile
Ce pensie primesc românii care au lucrat doar 15 ani. Cum se face calculul
MediaFlux
Prima reacție din Rusia privind alegerile din România! Anunț de la Moscova
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul virează bani pe 20 mai. Cine sunt românii care primesc ajutoare