Părinţii liceanului acuzat că îşi terorizează colegii spun că acesta are probleme de sănătate

Părinţii elevului de la Liceul "Emil Racoviţă" din Galaţi, despre care unii colegi spun că i-ar agresa fizic şi verbal, au declarat că băiatul lor are o problemă de sănătate care îl face să riposteze atât timp cât nu este înţeles şi că fac eforturi pentru a-l integra în societate.

31 mart. 2015, 19:16
Părinţii liceanului acuzat că îşi terorizează colegii spun că acesta are probleme de sănătate

Părinţii elevului de la Liceul „Emil Racoviţă” din municipiul Galaţi, despre care mai mulţi colegi au afirmat că se tem să mai meargă la ore din cauză că acesta i-ar agresa fizic şi verbal, au transmis o scrisoare în care arată că băiatul are o problemă de sănătate, potrivit Mediafax.

Cu toate impedimentele unui sistem educaţional din România care nu acceptă ca un copil să fie «altfel», el, împreună cu noi, se luptă să dovedească că doreşte şi se poate integra în societate. Şi acest lucru ştim foarte bine că se poate face nu numai cu sprijinul familiei, dar şi cu cel al factorilor educaţionali, decizionali şi medicali. De altfel, este cunoscut faptul că astfel de copii când ajung adolescenţi sau adulţi nu mai sunt ajutaţi în niciun fel, ba mai mult sunt goniţi din şcoli şi toţi se întreabă ce vor face ei, însă, adevărul este că pe nimeni nu interesează. Nu putem decât să spunem că sindromul de care suferă fiul nostru conduce la riposte din partea lui atât timp cât nu este înţeles. Practic, situaţiile neplăcute create de către unii colegi şi câţiva profesori, la care este supus zilnic, conduc la crearea unui zid în jurul lui. Acesta este datorat respingerii de către ceilalţi, el nefiind capabil să înţeleagă tot ceea se întâmplă în jurul lui„, spun părinţii elevului.

Aceştia mai arată, printre altele, că toţi copiii cu un astfel de sindrom se simt frustraţi şi izolaţi de societate şi în felul acesta li se adânceşte teama şi tendinţa de a riposta în diferite forme pe care le găsesc de cuviinţă, iar autorităţile nu îi ajută.

În realitate nu suntem ajutaţi în niciun fel de factorii educaţionali şi decizionali, ba mai mult întâmpinăm mari greutăţi în diferitele ipostaze, cum este cea de faţă, iar în lupta noastră de a-l integra în societate suntem ignoraţi şi chiar supuşi rigorilor legii. Cred că înţelegeţi că nu noi suntem cei care îl învăţăm să riposteze, cum de altfel credem că niciun părinte din lumea aceasta nu îşi învaţă copilul să bată, să fie violent„, precizează părinţii elevului.

Ei adaugă că nu sunt singurii care îl cunosc cu adevărat pe băiat, ci şi medici specialişti care recomandă înţelegere şi protecţie din partea colectivului.

Familia a mai precizat că elevii care s-au plâns de comportamentul băiatului lor „au minţit şi au distorsionat informaţiile”, numai pentru că nu îl mai vor pe fiul lor în liceul respectiv, dar că „ei sunt de fapt cei care l-au jignit, ameninţat şi provocat” pe fiul lor încă din primele zile de şcoală, când acesta nu a avut nicio reacţie violentă, ci dimpotrivă a dorit să fie prieten cu ei.

În continuare, părinţii au lansat şi un apel către autorităţi, profesori şi părinţi pe care îi roagă să adopte o atitudine mai degrabă încurajatoare, stimulativă, decât respingătoare faţă de copilul lor care, în acest fel, va fi determinat să devină mult mai disciplinat la ore şi mai puţin agresiv cu colegii.

Poziţiile de respingere ale unor profesori, cât şi atitudinea unor elevi de adresare de cuvinte jignitoare şi de intervenţie în timpul orelor pentru o aşa-zisă «corecţie» aplicată de profesori, conducerea liceului, dar şi de către Poliţie, nu fac decât să-l irite şi să-l marginalizeze pe acesta. Totodată, dorim să facem un apel către toţi cei care au declanşat acest război mediatic, fiind negreşit conştienţi de gravitatea faptelor lor şi care sunt părinţi la rândul lor, rugându-i să facă un exerciţiu de imaginaţie, punându-şi pentru o clipă proprii copii în locul copilului nostru şi pe ei în locul părinţilor lui, adică în locul nostru. Pentru cei cărora nu le pasă de suferinţa provocată nouă şi fiului nostru nu cred poate exista înţelegere din partea cuiva„, mai arată părinţii elevului.

Mai mulţi elevi de clasa a XI-a de la Liceul „Emil Racoviţă” din Galaţi s-au plâns, luni, că se tem să mai vină la ore din cauza unui coleg care i-ar agresa fizic şi verbal.