Părinţii teroriştilor de la Boston, audiaţi în Daghestan: Copiii noştri sunt nevinovaţi

Diplomaţii americani au mers în Daghestan, pentru a-i interoga pe părinţii fraţilor-terorişti. Delegaţia Ambasadei Statelor Unite din Mosova a vrut să afle cât mai multe despre legăturile celor doi tineri cu islamiştii radicali. În acest timp, starea de sănătate a suspectului capturat în viaţă se ameliorează. El a început acum să vorbească, după mai multe zile în care a fost în stare critică.

RomaniaTV.net
24 apr. 2013, 14:38
Părinţii teroriştilor de la Boston, audiaţi în Daghestan: Copiii noştri sunt nevinovaţi

Părinţii celor doi tineri suspecţi în atentat locuiesc în Daghestan, o republică din Caucazul rus şi susţin că fiii lor sunt nevinovaţi şi că totul este o înscenare.

„Ceea ce s-a întâmplat este îngrozitor, dar copiii mei nu au avut nicio legătură. Ştiu asta! Sunt mamă, îmi cunosc copiii! Cineva a făcut asta, cineva a înscenat asta, nu copiii mei! Oricine este mort acolo, nu e fiul meu. Cadavrul este pe jumătate cel al fiului meu, înţelegeţi? Aşa că acesta nu este fiul meu„, a spus Zubeidat Ţarnaeva, mama teroriştilor care au comis două atentate cu bombă la Boston, în timpul Maratonului internaţional  Femeia este în stare de şoc şi nu vrea să accepte moartea fiului ei mai mare.

Tatăl celor doi tineri va merge în Statele Unite, pentru a afla adevărul, după cum a declarat chiar el. Autorităţile încearcă să găsească motivul care i-a determinat pe tineri să pună la cale atentatul sângeros.

Citeşte şi: Un joc video inspirat din scenariul atentatelor din Boston stârneşte stupefacţie în Statele Unite

Războaiele americane în Irak şi Afganistan ar fi contribuit la radicalizarea lui Tamerlan, care apoi şi-a convins fratele mai mic să treacă la aceleaşi convingeri extremiste. Cei doi fraţi au învăţat pe Internet cum să îşi fabrice bombele. Mai mult, ei ar fi planificat să meargă la New York, după atentatele de la Boston.