Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai, reacționează după ce au aflat că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în dosar.

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din dosarul 2 Mai care a stârnit numeroase controverse, rămâne în funcție și va continua să se ocupe de cazul lui Vlad Pascu. Părinții tinerilor uciși au reacționat.

24 apr. 2024, 22:26
Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu în 2 Mai, reacționează după ce au aflat că Ancuța Popoviciu rămâne judecătoare în dosar.

Astăzi, 24 aprilie, secția pentru judecători a Consiliului Superior a Magistraturii a decis ca Ancuța Popoviciu, judecătoarea lui Vlad Pascu, să rămână în dosar și să se ocupe în continuare de caz, neexistând motive de suspendare. La ieșirea de la CSM, judecătoarea a stat timp de peste un minut în fața jurnaliștilor care i-au adresat întrebări, dar nu a oferit niciun răspuns. Inițial, Inspecția Judiciară a propus CSM suspendarea din funcție a Ancuței Popoviciu.

Citește și: Gheorghe Dincă a făcut plângere administrației penitenciarului din Craiova. Monstrul din Caracal, enervat că a fost plimbat cu duba Poliției

Părinți tinerilor uciși la 2 Mai, reacții disperate după aflarea veștii

Reacția judecătoarei Ancuța Popoviciu la ieșirea din CSM a ridicat semne de întrebare în rândul celor prezenți, dar și al celor care au văzut momentul la televizor sau pe rețelele de socializare.

Gabriel Diaconu, psihiatru, a declarat pentru Observator că „Este, evident, o speculaţie dar comportamentul acesta ridică şi mai mult suspiciunea publică despre acţiunile, comportamentul, atitudinea acestei persoane în timpul execuţiei meseriei pe care o are.”

În același timp, părinții tinerilor care și-au pierdut viața în accidentul de la 2 Mai, au făcut declarații.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că astăzi a fost cu noi şi că a arătat adevărata faţă a Ancuţei Popoviciu. De aia am şi vrut strămutarea dosarului de la Mangalia la Constanţa pentru că această doamnă Ancuţa Popoviciu nu este capabilă să judece asemenea caz”, a spus Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

„La fel s-a comportat şi în sala de judecată. Priveşte spre tine dar priveşte, de fapt, prin tine. Cei de la CSM să pună dosarul în braţe unui judecător competent”, a mărturisit, la rândul lui, Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

Citește și: Radu Mazăre ar putea scăpa de închisoare. Judecătoria Sectorului, așteptată să se pronunțe pe cererea fostului primar de eliberare condiționată