Părinții vaccinați care au copii de peste 7 ani infectați cu Covid nu au dreptul la concediu plătit. Legea nu prevede această situație

Părinții vaccinați ai copiilor de peste 7 ani care se infectează cu COVID nu pot primi concediu plătit fiindcă sunt imunizați.

27 oct. 2021, 16:57
Părinții vaccinați care au copii de peste 7 ani infectați cu Covid nu au dreptul la concediu plătit. Legea nu prevede această situație

Situația acestor părinți nu este prevăzută de lege. Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate a transmis că modificarea poate fi făcută prin ordonanță de urgență dată de guvern. În momentul de față avem guvern interimar și nu poate adopta astfel de acte normative.

O soluție ar fi ca modificarea legislativă să fie făcută în Parlament, însă astfel de proceduri durează destul de mult.

„Vorbim despre părinții copiilor confirmați pozitiv și care au vârstă mai mare de 7 ani, care, dacă sunt vaccinați, nu vor intra în izolare.

Avem o schimbare de paradigmă, în sensul că. contacții persoanelor confirmate pozitiv, conform legislației anterioare, trebuiau să intre în carantină și beneficiau de concediu de carantină. După modificările metodologice, aceste persoane care sunt vaccinate nu vor intra în carantină. În această situație, un copil care se infectează și se îmbolnăvește, va fi izolat la domiciliu, iar părinții nu vor fi carantinați.

Pentru noi, medicii de familie, singura soluție pentru a da concediu medical acestor părinți pentru a sta acasă cu copilul se limitează la copiii cu vârstă mai mică de 7 ani, situație în care vor putea beneficia de concediu pentru creșterea copilului bolnav până la 7 ani sau a copilului cu handicap dacă are sub 18 ani.

În situația copiilor cu vârstă mai mare de 7 ani și n-au certificat de handicap, copiii sau părinții nu vor beneficia de certificat medical dacă sunt vaccinați”, a declarat Gindrovel Dumitra – președintele Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională a Medicilor de Familie.

Citiți și O săptămână de concediu plătit, în perioada 30 octombrie -7 noiembrie, în toată ţara pentru a limita pandemia. Decretul a fost semnat de preşedintele Putin

Citiți și Țara în care ai dreptul la concediu medical dacă ești mahmur. Magistraţii au decis că mahmureala este o boală care „perturbă starea normală a organismului”


loading...