Paris, prima capitală din Europa care interzice trotinetele electrice de închiriat. Interdicția intră în vigoare de la 1 septembrie

Începând de mâine, 1 septembrie, Parisul va deveni prima capitală din Europa care interzice trotinetele electrice de închiriat.

31 aug. 2023, 19:46
Paris, prima capitală din Europa care interzice trotinetele electrice de închiriat. Interdicția intră în vigoare de la 1 septembrie
Parisul devine prima capitală europeană care interzice trotinetele electrice de închiriat

Locuitorii Parisului au votat interzicerea trotinetelor care pot fi închiriate contra cost într-un referendum organizat în luna aprilie. Astfel, orașul devine prima capitală din Europa care renunță la trotinetele electrice. Referendumul a trecut cu 90% din voturi, chiar dacă prezența la vot a fost de 7,5%, potrivit France24.

Citește și: Trotinetele electrice de închiriat, interzise în Constanța

Interdicția se aplică trotinetelor electrice care sunt oferite sub formă de închiriere de mai mulți operatori privați încă din 2018. Important de știut este faptul că locuitorii Parisului care dețin aceste mijlaoce de transport le vor putea folosi în continuare.

Peste 15.000 de trorinete electrice de închiriat erau disponibile în Paris, furnizate de trei companii.

Anne Hildago, primarul capitalei, a spus, după referendumul din aprilie, că trotinetele electrice deveniseră o pacoste pentru mulți locuitori, ocupanții făcând slalom printre pietoni sau abandonându-le în locuri nepotrivite după finalizarea cursei.

Citește și: Cum răspunde primarul Nicușor Dan, după ce Parisul a interzis trotinetele electrice. Pericol pentru protestatarii #REZIST

În Roma, Lisabona, Stockholm și Oslo au fost înăsprite condițiile de utilizare a trotinetelor electrice de închiriat, în timp ce Barcelona și Montreal au interzis circulația acestora.

În România, trotinetele electrice administrate de Bolt și Uber au fost retrase de la circulație din Constanța. Primăria a decis să nu mai prelungească autorizațiile pentru anul acesta deoarece au pus în pericol siguranța traficului rutier.

„Din cauza numeroaselor încălcări ale prevederilor regulamentului, actele administrative emise pentru anul 2023 nu au mai fost prelungite”, susțin reprezentanții primăriei.