Cum răspunde primarul Nicușor Dan, după ce Parisul a interzis trotinetele electrice. Pericol pentru protestatarii #REZIST

Nicușor Dan a fost provocat să spună dacă va interzice trotinetele electrice, mijloacele de transport din cazul cărora au avut loc o mulțime de accidente, chiar mortale.

09 mai 2023, 23:22
Cum răspunde primarul Nicușor Dan, după ce Parisul a interzis trotinetele electrice. Pericol pentru protestatarii #REZIST

Trotinetele electrice au făcut o mulțime de victime în ultimii ani, inclusiv mortale. Din acest motiv, mai multe state din Europa au luat în calcul reglementări mai dure și chiar interzicerea acestor mijloace de transport în spațiile publice. În capitala Franței de exemplu, parizienii au decis în urma unui referendum scoaterea în afara legii a controversator mijloace moderne.

 

Ce părere are Nicușor Dan despre trotinetele electrice

 

Și Nicușor Dan, primarul PMB, a fost provocat să comenteze pe marginea acestui subiect. În opinia oficialului de la Primăria București, nu este nevoie de măsuri similare, momentan. Astfel, trotinetiștii nu trebuie să-și facă probleme.

„Nu am ieșit din București în această perioadă, dar am primit vizite din mai multe țări – Portugalia, recent dintr-o țară sălbatică, fiecare are un număr foarte mare de trotinete. La București este într-o limită rezonabilă”, a comentat Nicușor Dan, pentru Digi, marți, 9 mai.

Cei mai puternic loviți de un proiect legislativ care să interzică utilizarea trotinetelor electrice ar fi tinerii din București, dar mai ales, cei poziționați în electoratul #REZIST, cunoscuți drept Tinerii Frumoși și Liberi (TFL). O bună parte dintre aceștia l-au susținut pe Nicușor Dan la PMB.

De asemenea, trotineta electrică este unul dintre mijloacele de transport preferate ale membrilor USR, precum Dan Barna, implicat de curând într-un grav accident un troineta și Iulian Bulai.

Primele reglementări cu privire la trotinetele electrice au fost stabilite la începutul anului 2020, însă într-un cadrul sumar. În ciuda legislației adoptate, la un click distanță, din magazinele online din România pot fi comandate trotinete a căror viteză poate ajunge și la 100 km/h.