Parisul stinge luminile Turnului Eiffel cu o oră mai devreme. Motivul pentru care Orașul Luminilor va fi iluminat cu porția

Primarul Parisului a anunțat marți, că luminile turnului Eiffel vor fi stinse cu o oră mai devreme decât în mod obişnuit. Decizia face parte dintr-un set de măsuri care au ca scop principal economisirea energiei în iarna aceasta.

13 sept. 2022, 19:00
Parisul stinge luminile Turnului Eiffel cu o oră mai devreme. Motivul pentru care Orașul Luminilor va fi iluminat cu porția

Luminile turnului Eiffel vor fi stinse cu o oră mai devreme decât în mod obişnuit, a anunțat primarul Parisului. Totodată, temperatura apei în piscinele municipale va fi redusă, iar încălzirea clădirilor publice va fi amânată.

Citește și Viena, Paris și Shanghai sting lumina pe timpul nopţii. Marile oraşe ale lumii, lovite de criza energetică

Aceste măsuri au drept scop principal îndeplinirea obiectivului enunţat de preşedintele Emmanuel Macron potrivit căruia industria, locuinţele şi autorităţile municipale trebuie să-şi reducă consumul de energie cu 10% drept răspuns la sistarea de către Rusia a aprovizionării cu gaze şi ca urmare a creşterii preţurilor la energie.

Statele europene sunt în căutarea unor modalităţi de reducere a consumului de energie, dar și de a-şi umple depozitele de gaze ca pregătire pentru o posibilă întrerupere completă.

Franţa nu este la fel de expusă ca alţi vecini la gazele ruseşti, dar un număr record de întreruperi ale reactoarelor nucleare a forţat Franţa să importe energie, deşi în mod normal ar fi un exportator, exacerbând presiunea pe pieţele de energie.

”Franţa va fi mereu Oraşul Luminilor”, a declarat primarul Anne Hidalgo.

În prezent, Turnul Eiffel este iluminat până la ora 1:00 printr-un sistem de lumini care îi conferă o aură aurie. La finalul fiecărei ore de iluminare, scânteiază datorită celor 20.000 de becuri.

Închiderea luminilor celebrului simbol al Parisului la 23:45 ar însemna o reducere de 4% în consumul de energie.

Anne Hidalgo a anunțat că începând din 23 septembrie, luminile din clădirile publice pariziene vor fi stinse la ora 22:00, iar temperatura din piscine va fi redusă la 25 de grade Celsius de la 26 de grade Celsius. Încălzirea în clădirile publice va fi redusă la 18 grade Celsius.

Anul acesta, factura la energie a capitalei franceze va ajunge la 90 de milioane de euro, cu 35 de milioane de euro mai mult decât în mod normal chiar dacă contractele pe termen lung la electricitate şi gaze protejează autorităţile de creşterile exacerbate ale preţurilor.

Citește și Maşinile nu mai au voie să circule pe străzile unde sunt amplasate şcoli, la Paris. Măsuri drastice luate de autorităţi pentru protejarea copiilor