Parlamentar decapitat în Nigeria. Bucățile din corp, aruncate pe stradă (FOTO)

Cetățenii din Nigeria au trecut la măsuri extreme. Puși pe răzbunare, au început să ucidă parlamentarii.

23 mai 2022, 20:24
Parlamentar decapitat în Nigeria. Bucățile din corp, aruncate pe stradă (FOTO)

Unii cetățeni din Nigeria s-au săturat să critice politicienii, pe internet. Indivizii extremiști au trecut la măsuri radicale, uciderea într-o manieră extrem de sadică a parlamentarilor.

Printre victime se numără Okechukwu Okoye, un parlamentar al statului Anambra, din sud-estul Nigeriei. Capul său a fost descoperit de Poliție, pe străzi. Bucăți din corpul bărbatului au fost găsite în zona Nnewi South, într-un parc, a transmis purtătorul de cuvânt al poliției statului Anambra, Tochunkwu Ikenga.

 

Ce se întâmplă, de fapt, în Nigeria

 

Mai mult, și asistentul lui Okechukwu Okoye ar fi fost ucis. El este dat dispărut din data de 15 mai, informează presa internațională.

„Parlamentarul a fost ucis. Capul său a fost găsit de-a lungul drumului Nnobi. Nu există încă niciun suspect în custodie”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Guvernatorul statului Anambra a oferit deja o recompensă de 24.000 de dolari pentru cetățenii care oferă informații despre asasini.

Violențele sunt un lucru destul de obișnuit în Nigeria, din nefericire. Răpirile pentru răscumpărare sunt numeroase în special în nord-vest, unde se desfășoară de peste un deceniu o insurgență islamistă. De asemenea, la începutul acestei luni, bărbați înarmați au ucis și decapitat doi soldați în statul Imo, din sud.

Anul trecut organizația Amnesty Internațional a avertizat că forțele de securitate nigeriene au ucis cel puțin 115 persoane în sud-estul țării, în primele opt luni ale anului 2021 și au arestat în mod arbitrar sau au torturat zeci de alte persoane.