Parlamentari PNL propun cumularea salariului cu ajutorul social

Proiectul este inițiat de deputații PNL Violeta Alexandru, Florin Roman, Liviu Balint, Cătălina Ciofu, Radu Moisin, Ervin Molnar, Aurel Varga.

11 mart. 2021, 22:22
Parlamentari PNL propun cumularea salariului cu ajutorul social

Parlamentari PNL, printre care se numără fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, au depus un proiect de lege care permite cumularea ajutorului social cu salariul, timp de 3 luni, o singură dată pe an, pentru a încuraja asistații social să se angajeze. Proiectul permite și cumularea ajutorului de incluziune cu salariul, în cazul asistaților social care se angajează. Coincidență sau nu, proiectul a fost depus joi, în aceeași zi în care ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat.

„De la 1 ianuarie 2022, pentru stimularea unei vieti active si a participarii pe piata muncii, in situatia in care un membru ai familiei realizeaza venituri in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu sau a altei forme legale de angajare, sau desfasoara activitati independente ori agricole, inregistrand venituri pana la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in piata, beneficiaza de ajutorul social, pentru o perioada de 3 luni de la semnarea contractului, o singura data pe an”, se arată în propunerea de lege făcută de parlamentari PNL.

Florin Cîţu anunţă că salariile bugetarilor vor fi îngheţate şi în 2022. „Reforma aşa o facem. Statul e o frână în dezvoltarea economiei, cu toate problemele”

De asemenea, „pentru stimularea unei vieti active si a participarii pe piata muncii, in situatia in care un membru ai familiei realizeaza venituri in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu sau a altei forme legale de angajare, sau desfasoara activitati independente ori agricole, inregistrand venituri pana la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in piata, beneficiaza de ajutorul de incluziune pentru o perioada de 3 luni de la semnarea contractului, o singura data pe an”, mai prevede proiectul.

Florin Cîțu îi pune la punct pe bugetari, în special pe polițiștii care cer salarii mari: ‘Nu o să aibă în mine un partener dacă cer doar salarii’

Premierul României, Florin Cîțu, susține că statul român are nevoie de o reformă profundă. El vorbește mai exact de sectorul bugetar, unde vrea să introducă criterii de performanță.

„Trebuie o reformă din temelii. Nu-i mai văd pe liderii de Sindicat din Polițiesă vină și să ne spună. Nu au dotări? Hai să vedem dacă nu au dotări. Putem pune lucrurile pe masă. Dacă cer doar salarii nu o să aibă în mine un partener.

Spunea lumea că nu se poate să ai un criteriu de performanță la stat. Ba se poate! O să legăm veniturile de performanță. Sunt oameni buni în sectorul public care trebuie răsplătiți și sunt unii care n-au ce căuta acolo”, a spus Florin Cîțu, la postul B1TV.