Opoziţia pregăteşte moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Liberalii au interdicţie de a părăsi ţara în perioada 14-21 noiembrie

Opoziţia pregăteşte moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Ludovic Orban a anunţat că PNL poartă discuţii în această perioadă cu parlamentarii care ar putea să susţină demersul, însă vor să fie siguri că moţiunea va trece. Conducerea partidului a decis ca peste două săptămâni toţi liberalii să fie prezenţi la Parlament şi să anuleze deplasările externe. 

RomaniaTV.net
29 oct. 2018, 12:17
Opoziţia pregăteşte moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Liberalii au interdicţie de a părăsi ţara în perioada 14-21 noiembrie

„Am discutat despre aşa-zisa remaniere guvernamentală care se discută azi şi mâine şi poimaine. Din punctul nostru de vedere, această remaniere guvernamentală nu este altceva decât un mod prin care Liviu Dragnea dă şpagă către baronii care i-au salvat scaunul de preşedinte, oferindu-le nişte poziţii de miniştri şi îi pedepseşte pe baronii care s-au răsculat împotriva lui”, a afirmat Orban, la finalul şedinţei BEx al PNL.

În opinia acestuia, remanierea ar trebui să înceapă cu premierul Viorica Dăncilă.

„Din punctul de vedere al PNL, remanierea trebuie să înceapă cu premierul Viorica Dăncilă, care este cea mai nepotrivită persoană să conducă un Guvern. De asemenea, considerăm că doamna Dăncilă, care zice că face evaluarea miniştrilor, nu are capacitatea nici măcar să se evalueze pe ea, darămite să-i evalueze pe alţi miniştri. Considerăm că această remaniere nu va aduce nimic bun în guvernarea României, că în continuare România nu are Guvern, că nu există altceva decât slugi ale baronilor PSD care răspund la comenzile lui Liviu Dragnea şi care nu guvernează pentru români şi nu fac altceva decât să transpună directivele date de Liviu Dragnea”, a spus Ludovic Orban, preşedintele PNL, lăsând să se înţeleagă faptul că ar urma depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă în perioada următoare. 

Surse liberale au declarat pentru Agerpres că Biroul Executiv al PNL a decis luni ca deputaţii şi senatorii PNL să nu plece din ţară astfel încât toţi să fie prezenţi la București în perioada 14-21 noiembrie. Parlamentarii PNL care aveau întâlniri sau deplasări programate în această perioadă ar trebui să le anuleze.

Ultima moţiune de cenzură împotriva Executivului, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.