Dragnea, după şedinţa cu parlamentarii PSD: Grupurile reunite şi-au exprimat susţinerea pentru Guvern UPDATE

Social-democraţii au stabilit, luni, în şedinţa grupurilor reunite ale PSD, programul pentru această săptămână, în care se va vota în plenul reunit al Parlamentului atât bugetul de stat pe 2017, cât şi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

06 feb. 2017, 08:55
Dragnea, după şedinţa cu parlamentarii PSD: Grupurile reunite şi-au exprimat susţinerea pentru Guvern UPDATE

UPDATE Preşesdintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că speră ca bugetul pe 2017 să fie adoptat până marţi seară. „Am avut o intalnire cu grupurile reunite, era firesc. Grupurile reunite si-au exprimat, fara echivoc, sustinerea in continuare pentru Guvern. Luni si marti avem cele doua zile pentru buget, cu speranta sa adoptam bugetul, daca reusim, pana maine seara, si miercuri, motiunea de cenzura”, a declarat Liviu Dragnea. 

Cât priveşte moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu, Dragnea a spus că: „teoretic, nu am avea probleme”. „In rest, colegii mei au spus ca creste nervozitatea in randul membrilor si simpatizantilor nostri. In opinia lor, dupa ce OUG a fost abrogata si protestele continua, inseamna ca asistam la altceva, la un protest politic, dupa alegerile care au fost desfasurate in mod corect”, a mai precizat Dragnea.

La şedinţa grupurilor reunite ale PSD, de luni dimineaţă, au participat Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu şi Florin Iordache. Întrebat de jurnalişti dacă există diferenţe de opinie între el şi Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu a răspuns negativ în timp ce intra în sala grupului PSD.

În afară de votarea bugetului şi a moţiunii de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, pentru a se adresa, marţi, parlamentarilor în cadrul şedinţei de plen reunit, această chestiune urmând a fi stabilită în şedinţa Birourilor Permanente Reunite de la ora 11.00.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara, la România TV, că „lucrurile sunt cât se poate de clare”, iar moţiunea de cenzură a PNL şi USR nu va trece deoarece PSD are majoritate în Parlament, iar el se bazează pe acest lucru.

„Este o modalitate democratică, noi avem o majoritate în Parlament în acest moment. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare pentru că acea moţiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Premierul Sorin Grindeanu: Nu îmi dau demisia

Întrebat dacă va conta presiunea străzii, Sorin Grindeanu a susţinut că el se bazează pe majoritatea PSD din Parlament.

„Eu mă bazez şi Guvernul se bazează pe o majoritate în Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv Naţional al PSD în urmă cu două zile, un vot de încredere pentru noi ca şi Guvern, ceea ce înseamnă că inclusiv vot în Parlament. De aceea vă spuneam că acest Guvern se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament”, a completat Sorin Grindeanu.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, luni dimineaţă, că după ce va fi dezbătută moţiunea de cenzură depusă de PNL şi USR, miercuri sau joi, va avea o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu despre o posibilă demisie a sa şi va anunţa public decizia, el adăugând că ”era necesară o ordonanţă care să pună în concordanţă deciziile de neconstituţionalitate ale Curţii Constituţionale”.

Noul proiect de lege pentru modificarea codurilor penale, care va fi pus în dezbatere în cursul acestei zile, va rămâne în consultare publică 30 de zile, timp în care specialiştii îşi vor putea spune punctele de vedere, a mai declarat, luni, la ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Citeşte şi: Florin Iordache, despre o posibilă demisie: După moţiunea de cenzură voi avea o discuţie cu premierul