Parlamentarii scandalagii de la AUR au ramas fara 50% din salariu, timp de 6 luni

Şi jandarmeria a anunţat 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.500 de lei, şi că a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind tulburarea ordinii publice.

16 mai 2023, 17:52
Parlamentarii scandalagii de la AUR au ramas fara 50% din salariu, timp de 6 luni

PArlamentarii AUR vor avea redusă 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, dar şi timpul la pupitru în Camera Deputaţilor, pentru trei luni.

A fost votată în unanimitate propunerea de sancţionare a domnilor deputaţi din sesizarea făcută de domnul deputat Ciprian Şerban, listă la care s-a adăugat un alt coleg deputat din grupul AUR, domnul Lilian Scripnic, care, conform înregistrărilor din link-ul depus ca materialul probator, a făcut aceleaşi fapte comise de ceilalţi deputaţi. Sancţiunea propusă în unanimitate de către Comisia juridică, propunere de sancţionare care va pleca la Biroul permanent, şi Biroul permanent va considera dacă este bine sau nu să ţină cont de propunerea noastră”, a anunţat președintele Comisiei, Laura Vicol.

Marcel Ciolacu, despre bătăile de la Parlament: „E o mare manipulare. Se copiază comportamentul USR. Ce a făcut George Simion e un abuz” | EXCLUSIV

 

Conducerea Camerei Deputaţilor a solicitat Comisiei juridice să elaboreze un raport pe baza unei sesizări formulate de către vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Ciprian-Constantin Şerban cu privire la protestul cu pancarte al deputaţilor AUR, din plenul de miercurea trecută în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie.

George Simion intervine în scandalul de la „Românii au talent”. ”Îi apucă grija de copii doar când vine vorba de Dumnezeu și Țară”

„Deputaţii AUR au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia prin gesturi extreme, respectiv smulgerea cablurilor ecranelor şi a microfoanelor din dotarea prezidiului”, a precizat Şerban, în sesizare, care a adăugat că Regulamentul Camerei a fost încălcat şi prin faptul că AUR a transmis şedinţa plenului pe reţelele de socializare.

Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva persoanelor care l-au agresat, în timpul mitingului AUR de la Parlament

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a depus plângere penală împotriva persoanelor care l-au agresat, la Parlament, în timpul mitingului organizat de AUR. Orban a dat deja declaraţii în acest caz.

Ludovic Orban a dat, luni dimineaţă, declaraţii în legătură cu agresiunile de la mitingul AUR şi a formulat o plângere penală, către Secţia 17 Poliţie.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, anunţa, vineri, că va depune plângere penală împotriva celor care l-au agresat, la Parlament, afirmând că nu face acest lucru ”din ranchiună personală”. ”O fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale”, arăta el.

”Luni dimineaţa voi depune plângere la poliţie contra celor care m-au agresat. Nu o fac din ranchiună personală. O fac pentru că violenţa nu poate fi tolerată în societate. Pentru că nu pot accepta ca, prin nepedepsirea celor care au fost violenţi, să fie încurajată proliferarea acestor comportamente antisociale. Orice om ar putea deveni victima unor astfel de agresiuni”, afirma Orban, vineri, într-o postare pe Facebook.

Patru persoane au fost sancţionate de jandarmi cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei pentru că l-au agresat, miercurea trecută, pe fostul premier Ludovic Orban la intrarea în sediul Parlamentului. O altă persoană a primit sancţiuni în valoare totală de 1.500 de lei pentru agresarea parlamentarului UDMR Csoma Botond.

Sancţiunile au fost date în urma mitingului neautorizat organizat de AUR, la Palatul Parlamentului. În total, au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 80.500 de lei, şi a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală privind tulburarea ordinii publice.