George Simion intervine în scandalul de la „Românii au talent”. ”Îi apucă grija de copii doar când vine vorba de Dumnezeu și Țară”

George Simion rupe tăcerea și intervine în scandalul de la „Românii au talent”. După ce Rareș Prisacariu a fost desemnat câștigătorul sezonului 13 al emisiunii, părinții micuțului geniu care a citit peste 200 de cărți au fost acuzați printre altele de abuz asupra copilului.

15 mai 2023, 10:46
George Simion intervine în scandalul de la „Românii au talent”. ”Îi apucă grija de copii doar când vine vorba de Dumnezeu și Țară”
George Simion intervine în scandalul de la „Românii au talent”. ”Îi apucă grija de copii doar când vine vorba de Dumnezeu și Țară”

George Simion intervine în scandalul de la „Românii au talent”. Liderul AUR nu a putut suporta valul de critici la adresa lui Rareș Prisacariu și a părinților lui și le-a luat apărarea printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și Dana Budeanu șterge pe jos cu cei care l-au criticat pe Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent 2023: „Ești o minune de copil! Au sărit pe tine pentru că așa sar ei pe tot ce-i Dumnezeiesc”

George Simion intervine în scandalul de la „Românii au talent”

„Am urmărit cu emoție prestația tânărului Rareș Prisăcariu la „Românii au talent” și nu mi-aș fi închipuit că pot exista reacții negative, vitriolice chiar, împotriva lui și a părinților săi. Oare părinții ar fi fost acuzați „că-i distrug copilăria”, dacă Rareș recita niște poezii despre „diversitate” sau despre „minunata lume fără țări”? Oare unde a fost corul bocitoarelor de azi, când copiii erau duși prin frig, să zbiere măscări în piețe? Aia nu a fost îndoctrinare? Cum îi apucă grija de copii, pe unii, doar când vine vorba despre Dumnezeu și Țară, dar nu zic nici „pâs” când vine vorba despre pornografie, incultură sau droguri?”, a scris George Simion pe Facebook.

Liderul AUR a subliniat faptul că micile genii ar trebui încurajate să își folosească cât mai devreme întregul potențial.

„Altădată, mărturisirea credinței și cunoașterea valorilor naționale, precum poeziile lui Eminescu, erau firescul: așa am crescut. Așa au crescut și cei care-au făcut România Mare. La 5 ani, Enescu susținea primul concert, iar la 7 ani studia la Conservatorul Vienez. Geniile trebuie încurajate să-și atingă potențialul: dacă era după câțiva rătăciți de azi, părinții lui Enescu erau reclamați că-și chinuie copilul”, a conchis George Simion.

Reacția președintelui AUR vine la scurt timp după ce polițistul Marian Godină, a mărturisit că nu îl consideră pe Rareș un copil „abuzat”, ci mai degrabă unul în a cărei educație s-a investit.

Marian Godină nu se încadrează în categoria persoanelor „revoltate”, ci s-a declarat surprins de modul în care anumiți părinți sunt în stare să-și instruiască în așa fel copiii, încât să uimească publicul român cu „texte atât de lungi memorate”.

,,Eu nu cred că acel copil, cel care a câștigat Românii au talent, e un copil abuzat. Eu cred că e un copil îngrijit, foarte bine crescut, care are parte de o educație aleasă. Aleasă de părinți, desigur, că doar nu-i aleg educația comentatorii de pe net.

Mai cred că are un talent de orator, cel mai probabil la pachet cu mult antrenament, și o memorie foarte bună. Sunt foarte mulți adulți care nu ar fi capabili să memoreze texte atât de lungi.

L-aș fi votat vreodată pe acel copil? Cu siguranță nu. De altfel, nici nu cred că cineva i-a votat talentul oratoric și cred că pe nimeni nu ar fi impresionat dacă ar fi recitat ceva din Shakespeare, la fel cum nimeni nu ar fi fost impresionat nici de aceleași versuri, dar recitate de un adult.

Părinții i-au ales niște texte numai bune de prins la norod, niște înșiruiri de platitudini care impresionează oamenii mai mult emotivi și mai puțin raționali. Ar fi interesant să vedem niște statistici despre publicul acelei emisiuni și, mai ales, despre cei care votează. Sunt convins că nu ar fi surprize, este foarte previzibil.

În concluzie, eu nu sunt revoltat, așa cum îi văd pe mulți, mai ales pentru că nu am votat, ba doar am văzut prima sa apariție, iar după câteva minute m-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună.

Pentru că da, un copil de vârsta lui, oricât de mult le-ar plăcea unora să creadă asta, indiferent de cât de mare ar avea IQ-ul, nu poate face nimic de capul lui, nu se poate înscrie la o emisiune, nu poate alege singur ce să recite, ce să învețe, ce să citească, cum și cu ce să se îmbrace, la fel cum un copil de vârsta lui nu răspunde în fața legii. Pentru că nu are discernământ. La fel ca mulți dintre adulții care votează.”, a scris Marian Godină, pe Facebook.

Citește și Cât de periculos este „fenomenul Rareș Prisăcariu”? Un expert în securitate a explicat cât de grav este ce s-a întâmplat la „Românii au talent”