Parlamentarii şi membri guvernului din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie! Decizia va dura până al sfârşitul crizei

Oamenii politici din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie. Parlamentarii, membrii guvernului şi ai birourilor politice, precum şi şefii agenţiilor de stat vor primi banii doar la finalul stării de urgenţă legată de pandemia de coronavirus. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 07:48
Parlamentarii şi membri guvernului din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie! Decizia va dura până al sfârşitul crizei

Decizia a fost votată luni noapte în parlament, după 11 ore de dezbateri. Iniţiativa a fost lansată de GERB, partidul de guvernământ al premierului Boiko Borisov. Decizia a fost aprobată cu 170 de voturi, din cele 240 de locuri din legislativ, potrivit BTA.

Salariile oficialilor se vor duce într-un fond al Ministerului Sănătăţii ce va fi folosit pentru prevenţia Covid-19 şi tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Citeşte şi: COVID-19. Creşte numărul morţilor de coronavirus la graniţele României. Care e nivelul pandemiei în ţările vecine

Starea de urgenţă din Bulgaria va fi în vigoare până la 13 mai, după ce termenul iniţial a fost prelungit cu o lună.

Până în prezent în Bulgaria au decedat 23 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Vârsta medie a celor decedaţi este 65 de ani. În spitalele bulgare sunt internaţi 213 pacienţi cu COVID-19, dintre care 21 se află la terapie intensivă.

Premierul bulgar Boiko Borisov a dispus efectuarea de teste de anticorpi în staţiunea montană Bansko, care s-a aflat în carantină totală pentru două săptămâni în luna martie. El a precizat că în viitor Comisia Europeană va livra ţării sale un milion de kituri de teste pe care Bulgaria le-a achitat deja. ”Testele pur şi simplu nu sunt disponibile pe piaţă”, a explicat Borisov.