Parlamentul a aprobat completarea CA al SRR cu opt membri. Vezi cine sunt aceştia

Deputații și senatorii au aprobat sâmbătă, în plenul reunit, completarea Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune cu opt membri.

RomaniaTV.net
20 dec. 2014, 12:21
Parlamentul a aprobat completarea CA al SRR cu opt membri. Vezi cine sunt aceştia

În favoarea propunerilor de candidați au votat 381 de parlamentari iar împotrivă au votat 22 de parlamentari, dintr-un total de 403 voturi valabil exprimate.

Votul a fost secret cu bile.

Cei opt membri ai CA ai SRR care au fost validați de plenul comun sunt: Mirela Fugaru și Ruxandra Săraru (propuse de PSD), Alexandru Bertzi și Alexandru Muraru (propuși de PNL), Radu Alexandru Feldman (propus de PDL), Alina Stanciu (propusă de PC), Demeter Andras Istvan (propus de UDMR), Alexandra Dumitrașcu (propusă de PP-DD).

Aceştia au depus şi jurământul în fața senatorilor și deputaților.

Curtea Constituțională a decis în 3 iulie că Hotărârea privind desemnarea membrilor CA al SRR adoptată de Parlament în ședința din data de 16 iunie este neconstituțională. Judecătorii au constatat că în acest caz nu s-au respectat prevederile privind nominalizarea candidaților în funcție de algoritmul politic și ponderea grupurilor parlamentare.

Pentru faptul că dintre cei 8 membri nominalizați de grupurile parlamentare al căror mandat a fost infirmat de CCR șase persoane sunt nominalizate în continuare pentru funcția de membru plin, s-a luat decizia ca doar cei doi membri nou propuşi, Alexandru Muraru și Alina Stanciu, să fie audiaţi.

Alexandru Muraru a primit aviz favorabil sâmbătă din partea Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru a ocupa funcția de membru al Consiliului de Administrației a Societății Române de Radiodifuziune.