Parlamentul ar putea dezbate, vineri, scrisoarea lui Klaus Iohannis pe tema referendumului

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului ar putea dezbate, vineri, scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe tema modificărilor legilor din justiţie.

26 ian. 2017, 11:03
Parlamentul ar putea dezbate, vineri, scrisoarea lui Klaus Iohannis pe tema referendumului

Surse politice au declarat pentru Mediafax, că, vineri, pe ordinea de zi a şedinţei conducerii Camerelor ar putea figura şi scrisoarea transmisă de preşedintele Klaus Iohannis prevind referedumul, o decizie în acest sens urmând a fi luată în cursul zilei de joi.

Introducerea acestui punct pe ordinea de zi de vineri nu este, însă, certă, având în vedere că în acest moment Camerele se află în sesiune extraordinară, iar ele urmează a fi convocate în sesiunile ordinare, activitatea fiind una „intercalată”, au precizat sursele citate.

CITEŞTE ŞI: Conducerea Parlamentului a fost convocată, vineri, pentru bugetul pe 2017

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, marți, președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

„În temeiul dispozițiilor art. 90 din Constituția României și al dispozițiilor art. 2 și 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, intenționez să cer poporului să-și exprime, prin referendum, voința suverană cu privire la următoarea problemă de interes național: Continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Având în vedere dispozițiile legale menționate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum național referitor la problema sus-menționată”, se arată în scrisoarea președintelui Klaus Iohannis transmisă președinților Senatului și Camerei Deputaților.

Potrivit Administrației Prezidențiale, referitor la declanșarea unui referendum național a fost informat și prim-ministrul Sorin Mihai Grindeanu.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu: Organizarea unui referendum, o atitudine caracteristică regimurilor totalitare în care dictatorul discută direct cu poporul