Parlamentul European a blocat fondurile pentru Ungaria. Acuzaţii grave la adresa premierului Viktor Orban

Parlamentul European a adoptat rezoluția B9-0086, cerând blocarea fondurilor de redresare și reziliență pentru Ungaria. Acest document crucial a fost aprobat, joi, cu o majoritate zdrobitoare de 345 de voturi, în timp ce 104 de voturi au fost înregistrate împotrivă și 29 au fost abțineri.

18 ian. 2024, 16:21
Parlamentul European a blocat fondurile pentru Ungaria. Acuzaţii grave la adresa premierului Viktor Orban
Parlamentul European a blocat fondurile pentru Ungaria. Acuzaţiiu grave la adresa premierului Viktor Orban

Parlamentul European a blocat fondurile pentru Ungaria. Deputații europeni aui decis cu o majoritate covârșitoare să înghețe finanțarea pentru Ungaria. Rezoluția condamnă cu fermitate acțiunile lui Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, acuzându-l că a blocat pachetul de ajutor pentru Ucraina, într-o totală lipsă de respect și încălcare a intereselor strategice ale Uniunii Europene. De asemenea, se remarcă transformarea Ungariei într-un „regim hibrid de autocrație electorală” în ultimul deceniu.

Citeşte şi: Conducătorul militar al NATO lansează un avertisment sumbru: „Ne confruntăm cu cea mai periculoasă perioadă din ultimele decenii”

Semnatarii rezoluției B9-0086 avertizează cu privire la inacceptabilitatea cedării Uniunii Europene în fața șantajului și subliniază că valorile fundamentale nu pot fi compromise în niciun caz. De asemenea, eurodeputații au reiterat solicitările către Comisia Europeană, subliniind necesitatea ca nicio plată în cadrul Fondurilor de Redresare și Reziliență să nu fie efectuată către autoritățile ungare până când obiectivele și etapele legate de prima plată nu sunt îndeplinite satisfăcător și nu își dovedesc durabilitatea în practică.

Citeşte şi: Feminista-soldat din armata Ucrainei, pledoaria pentru mobilizarea a 100.000 de femei: „Unde este libertatea reală, unde este egalitatea de gen?”

Parlamentarii au invitat Comisia Europeană să efectueze o evaluare actualizată, cu accent deosebit asupra independenței sistemului de justiție din Ungaria. Această deciyie subliniază determinarea Uniunii Europene de a menține integritatea sa și de a acționa ferm împotriva acțiunilor care încalcă valorile fundamentale ale comunității.