Parlamentul libanez a acordat votul de încredere cabinetului condus de Hassan Diab

Parlamentul libanez a acordat, marţi, votul de încredere noului cabinet condus de Hassan Diab, informează Reuters.  Şedinţa parlamentară s-a desfăşurat pe fundalul protestelor antiguvernamentale care continuă încă din toamna trecută.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 17:59
Parlamentul libanez a acordat votul de încredere cabinetului condus de Hassan Diab

Un număr de 63 de deputaţi din cei 84 prezenţi au votat în favoarea noii echipe guvernamentale, în timp ce 20 s-au pronunţat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Una dintre priorităţile cabinetului Diab este combaterea profundei crize financiare cu care se confruntă Libanul, notează Reuters.

Noul guvern libanez sub conducerea lui Diab, fost ministru al educaţiei, a fost anunţat la 21 ianuarie, după ce mişcarea şiită Hezbollah şi aliaţii săi au căzut de acord asupra structurii executivului, după săptămâni de discuţii asupra diferitelor portofolii ministeriale. Noul premier a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde revendicărilor protestatarilor, care solicită o revizuire a sistemului politic actual.

Protestele antiguvernamentale au izbucnit în Liban pe 17 octombrie anul trecut, iar după două săptămâni premierul Saad Hariri a demisionat.

Citeşte şi: Lupte grele la Beirut, peste 160 de răniţi în confrunătările cu forţele de ordine