SCANDAL în Parlamentul Japoniei: Deputaţii s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege

Violenţe între deputaţi au izbucnit în Parlamentul Japoniei în contextul unui vot controversat privind extinderea rolului armatei nipone, informează BBC News online.

17 sept. 2015, 13:48
SCANDAL în Parlamentul Japoniei: Deputaţii s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege

Proiectul de lege prevede modificarea Constituţiei pacifiste a Japoniei în sensul apărării aliaţilor externi vizaţi de atacuri.

Pe fondul polemicilor violente, deputaţii au început să se îmbrâncească în plenul Parlamentului nipon. Unii deputaţi au blocat intrarea într-o sală a premierului Shinzo Abe şi a unor miniştri.  În faţa sediului Legislativului, mii de protestatari au cerut abandonarea proiectului de lege.

Guvernul a afirmat că modificările legislative, salutate de Washington, sunt vitale pentru noile provocări, ca acelea reprezentate de China, a cărei recentă afirmare în Marea Chinei de Sud a nemulțumit țările din regiune, potrivit Agerpres.

Dar opozanții afirmă că revizuirile, pe care guvernul intenționează să le supună la vot în plenul camerei superioare în această săptămână, încalcă constituția pacifistă și ar putea implica Japonia în conflicte conduse de SUA în lume.
Legislația a fost deja aprobată de camera inferioară a Dietei nipone.


loading...