Parlamentul online. Deputaţii şi senatorii ar putea dezbate şi vota de acasă proiectele de lege

Parlamentarii ar putea să participe la şedinţele de plen chiar de acasă. Asta dacă ideea parlamentului online ar fi pusă în practică, aşa cum îşi doresc unii aleşi. Ei ar putea să dezbată legile, dar şi să voteze, prin videoconferinţă, susţine România TV.

RomaniaTV.net
17 mai 2013, 08:30
Parlamentul online. Deputaţii şi senatorii ar putea dezbate şi vota de acasă proiectele de lege

În cazul în care iniţiativa parlamentară ar fi aprobată, senatorii şi deputaţii nu ar trebui să se mai deplaseze în Capitală pentru a vota şi a dezbate. Sistemul de video-conferinţă s-ar aplica nu doar şedinţelor de plen, ci şi discuţiilor din comisiile de specialitate.

Pe lângă reducerea costurilor necesare cu deplasarea şi cazarea parlamentarilor, iniţiativa ar avea şi avantajul de a transparentiza întreg procesul legislativ. Căci, spun iniţiatorii, toate şedintţele ar putea fi urmărite pe internet.

„Aţi putea avea acces direct la fiecare parlamentar in orice moment, şi vedeţi ce face ăla, nu ştiu, gândeşte, fumează; bea manancă, se scobeşte în nas, vorbeşte cu colegii. Sistemul poate fi implementat foarte repede, după calculele mele, ar duce la o diminuare a cheltuielilor la 20% din cât sunt acum”, a precizat Varujan Pambuccian.