Partidul AUR a tras concluziile în urma scandalului de violență domestică al lui Dumitru Focșa: „A fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”

Partidul AUR a prezentat concluziile, în urma episodului violent în care a fost implicat deputatul Dumitru Focșa. În urma anchetei interne, comisia formațiunii parlamentare a prezentat un alt punct de vedere, față de ipotezele care au circulat în aceste zile. Totuși, George Simion ia în calcul să-l excludă pe Focșa.

07 ian. 2023, 09:07
Partidul AUR a tras concluziile în urma scandalului de violență domestică al lui Dumitru Focșa: „A fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”

Antonio Andrușceac, deputat AUR, a admis faptul că soția lui Dumitru Focșa a prezentat semne de violență, însă potrivit politicianului, acestea au fost provocate accidental.

„Sunt niște probleme acolo pe care n-aș vrea să le aduc în atenția oamenilor. (…) E foarte ușor să îl punem la stâlpul infamiei fără să cunoaștem toate dedesubturile. El a intrat în comisia de etică a partidului, am făcut niște investigații, iar lucrurile nu stau chiar așa cum au fost prezentate.

Femeia n-a fost lovită. A fost, într-adevăr, o altercație, în care unul împingea de ușă, celălalt ținea ușa și, din cauză că a fugit covorul, a fost lovită cu ușa peste nas”, a declarat Antonio Andrușceac, la Realitatea TV.

Soția lui Focșa a sunat la Poliție după ce a fost influențată de oameni care fac parte din „tabăra PSD”, susține Andrușceac.

„Femeia a fost influențată, la rândul ei, sub imperiul emoției, de către o vecină al cărei soț face parte dintr-un partid aflat la putere.

Ea i-a pus telefonul în mână să apeleze la poliție. Femeia n-a sunat la poliție din proprie inițiativă, să știți”, a mai declarat Andrușceac.

 

AUR, poziție oficială în scandalul „Dumitru Focșa”: „În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”

 

Iulian Focșa, deputat de Constanța, a început anul 2023 într-un mare scandal. Politicianul este acuzat că și-ar fi bătut soția. Când polițiștii au ajuns la domiciliul acestuia, joi dimineață, au chemat ambulanța, pentru ca persoana vătămată să primească îngrijiri medicale.

Partidul AUR a transmis, de asemenea, un punct de vedere oficial, în urma evenimentului nefericit. Președintele George Simion așteaptă verdictul autorităților și ia în calcul excluderea lui Focșa din partid.

„Suntem ferm împotriva oricărei forme de violență fizică sau psihologică. Credem că familia este un sanctuar care trebuie apărat de manifestări agresive, iar autoritățile sunt obligate să cerceteze și să soluționeze neîntârziat acest gen de incident”, transmite AUR, într-o poziție oficială cu privire la acest caz.

„Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a demarat o anchetă internă și va propune o decizie în conformitate cu prevederile Codului de Etică al partidului. În funcție de gravitatea faptelor, sancțiunile pot merge până la pierderea tuturor funcțiilor în cadrul partidului”, mai arată partidul.

 

Comunicatul Poliției, în urma episodului violent

 

Iată cum arată raportul preliminar al Poliției:

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar și persoană vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au solicitat o ambulanță, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital.

Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu”, a informat IPJ, printr-un comunicat de presa.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, mai arată IPJ Constanța.