Soţia agresată de deputatul AUR a fugit de acasă cu copilul: „Voi divorţa”. Dumitru Focșa ar avea o amantă

Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţul său. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

06 ian. 2023, 16:03
Soţia agresată de deputatul AUR a fugit de acasă cu copilul: „Voi divorţa”. Dumitru Focșa ar avea o amantă

Soția bătută de deputatul AUR, Dumitru Focșa, rupe tăcerea. Femeia spune că a părăsit domiciliul alături de copil și intenționează să divorțeze. „Tot ceea ce am avut de declarat am declarat la poliție, am depus acolo o plângere, acolo s-a semnalat tot ceea ce s-a întâmplat și acum eu aștept să își facă autoritățile treaba și să decurgă lucrurile conform legii”, a spus soția deputatului AUR, Dumitru Focșa, pentru Antena 3

Aceasta a explicat și de ce nu a cerut ordin de restricție împotriva soțului său violent. ”Am considerat că nu este necesar atâta timp cât eu plec, părăsesc domiciliul conjugal și mă mut la casa mamei mele, la Brăila, și aici îmi voi continua viața de acum înainte. Deci am considerat că nu am nevoie de acest ordin de protecție”, a explicat femeia.

Poliţia a intervenit la locuinţa unui deputat AUR. Soţia l-a reclamat că a bătut-o. Copilul lor de 9 ani a fost martor

De asemenea, ea a mărturisit faptul că dorește să divorțeze de Dumitru Focșa, după ce acesta a înșelat-o cu o colegă de partid, apoi a bătut-o în fața copilului.

”Sigur da. Este prima dată când a fost ceva mai grav, dar incidente și conflicte în familie au mai fost de-a lungu celor 13 ani de când suntem împreună.Nu a fost ceva peste care să nu putem să trecem, dar acum a fost ceva mai grav. Un om este violent din fire și să-l determine orice conflict. În cazul nostru poate a fost un cumul de mai mulți factori cu un consum de alcool, stres, nu știu.

E are o fire mai impulsivă, dar acum, de data asta, s-a întâmplat într-un context în care s-au acumulat mai mulți factori. A cedat nervos. Sigur că eu consider că nu trebuie să se ajungă niciodată la așa ceva. De aceea am făcut toate demersurile legale, de aceea voi demara și procedura de divorț. Am părăsit domiciliul. Copilul este cu mine, se va urma și în privința copilului tot procedura legală, autoritățile își vor face datoria. Și în acest caz am fost ajutată, a fost consiliată, deci urmează să fiu în continuare consiliată.

(…) În ultimii 2 ani au fost mereu nemulțumiri legate de lipsa timpului petrecut împreună, de lipsa implicării în problemele de familie, de diverse. Sunt probleme personale, nu vreau se le discut public”, a declarat soția deputatului AUR, Dumitru Focșa.

Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţul său. Poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte USR, i-a cerut vineri liderului AUR George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focşa, acuzat că şi-a bătut soţia, el afirmând că dacă nu o va face, înseamnă că tolerează violenţa în familie.

”Este inadmisibil ca un agresor care îşi bate soţia în faţa copilului să rămână deputat în Parlamentul României. Îi cerem lui George Simion să îl dea afară din partid pe deputatul Dumitru Focşa. Dacă nu o va face, înseamnă că tolerează violenţa în familie”, spune Ionuţ Moşteanu.

Vicepreşedintele USR arată că ”la finalul anului trecut a votat o declaraţie de susţinere a egalităţii de şanse în România şi un singur partid nu a votat: AUR”.

”USR condamnă violenţa împotriva femeilor. Nu putem accepta să avem în Parlamentul României reprezentanţi care au un astfel de comportament”, mai spune Moşteanu.

Citeşte şi: AUR lansează un atac dur la adresa Ucrainei: ”România nu primește lecții și nici indicații din partea Ambasadei Ucrainei”

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.
De asemenea, IPJ Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanţa, având în vedere că la incident a asistat şi o minoră.  Conform unor surse apropiate anchetei, bărbatul care şi-a agresat soţia este deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa.

Deputatul AUR, Dumitru Focșa, care și-a bătut soția, ar avea o amantă mai tânără care activează tot în cadrul filialei Constanța a partidului.