Partidul premierului ungar Viktor Orban cere mobilizarea armatei la graniţa cu Serbia în faţa imigranţilor

Partidul Conservator la putere în Ungaria, Fidesz, vrea să ceară parlamentului să autorizeze mobilizarea armatei la frontiera cu Serbia pentru a ajuta la ținerea sub control a afluxului de imigranți, a anunțat miercuri unul dintre reprezentanții săi, potrivit AFP și EFE.

26 aug. 2015, 16:31
Partidul premierului ungar Viktor Orban cere mobilizarea armatei la graniţa cu Serbia în faţa imigranţilor

Guvernul vrea „să aibă posibilitatea să recurgă la armată pentru sarcini legate de apărarea frontierei și de imigranți”, a declarat Szilard Nemeth, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, membru al Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.

„Ungaria nu trebuie să apere doar frontierele sale, ci și pe cele ale Uniunii Europene, dar ultimele luni au arătat că Bruxellesul este incapabil să trateze situația actuală”, a mai spus el.

Criza imigranţilor, discutată în Parlament: „Sunt semnale că ar putea să intre şi în România”

Dat fiind faptul că UE a fost incapabilă să acționeze înaintea actualului val de refugiați, Ungaria va adopta mijloacele necesare pentru a garanta securitatea frontierelor sale, a adăugat deputatul.

Poliția ungară a recurs miercuri la gaze lacrimogene într-un centru pentru imigranți pentru a împiedica circa 200 dintre ei să părăsească acest principal centru de primire a refugiaților de la Roszke, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției ungare.

În același timp, șeful poliției ungare, Karoly Papp, a anunțat tot miercuri că Budapesta va întări efectivele de poliție de la frontiera cu Serbia, trimițând peste 2.100 de polițiști suplimentari pentru a controla fluxul de imigranți, care a atins un nivel record în ultimele zile.

Autoritățile ungare interceptează cel puțin 2.000 de persoane care traversează ilegal frontiera dinspre Serbia, în principal sirieni, dar și afgani și pakistanezi.