Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit în alegerile parlamentare din iunie

Partidul președintelui francez Emmanuel Macron va obține cele mai multe voturi la alegerile legislative din iunie, indică un sondaj făcut public luni, citat de Reuters. Formațiunea lui Macron, La Republique en Marche, ar urma să se situeze pe primul loc la scrutinul organizat în două tururi, la 11 și 18 iunie, cu 29% din voturi, potrivit sondajului realizat de Odoxa pentru postul de radio France Inter și revista L'Express.

29 mai 2017, 08:33
Partidul preşedintelui Emmanuel Macron, favorit în alegerile parlamentare din iunie

Frontul Național, partidul de extremă-dreapta al fostei rivale a lui Macron, Marine Le Pen, se va plasa pe locul doi, cu 17% din voturi, arată sondajul. Partidul Republican, conservator, este cotat cu 15% din intențiile de vot, iar partidul politicianului de extremă stânga Jean Luc Melenchon, La France Insoumise (Franța nesupusă), ar urma să obțină 14% din sufragii.

Și alte sondaje anterioare au indicat că partidul lui Macron îi va depăși pe socialiști, care dețin în prezent cel mai mare număr de mandate din parlament, dar și pe conservatori, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Summit la Bruxelles. Emmanuel Macron vrea să refondeze Europa: Voi face acele lucruri pentru care am fost ales

Emmanuel Macron intenționează să reformeze reglementările de pe piața muncii până la sfârșitul lui septembrie și apoi să revizuiască sistemul de asigurări de șomaj și pe cel al pregătirii profesionale, urmând ca în 2018 să se ocupe de reforma sistemului de pensii.