Partidul Verzilor nu vrea să formeze o coaliţie cu partidul Angelei Merkel

Verzii germani au decis miercuri să oprească discuţiile privind formarea coaliţiei cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a cărei singură opţiune ca partener de guvernare o reprezintă acum Partidul Social-Democrat.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 20:55
Partidul Verzilor nu vrea să formeze o coaliţie cu partidul Angelei Merkel

Partidul Verzilordin Germania a respins propunerile de formare a unei coaliţii de guvernare cu partidul cancelarului german Angela Merkel. Verzii germani au decis miercuri să oprească discuţiile privind formarea coaliţiei cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a cărei singură opţiune ca partener de guvernare o reprezintă acum Partidul Social-Democrat, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Verzii nu vor să negocieze coaliţia” cu Merkel, a declarat preşedintele adjunct al partidului, Claudia Roth, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după mai multe ore de discuţii cu reprezentanţii conservatori la Berlin.

Citeşte şi Gest ŞOCANT al cancelarului german. Angela Merkel consumă propria ceară din urechi

Între conservatori (CDU şi partidul bavarez CSU) şi Verzi „nu vor exista negocieri cu privire la o coaliţie guvernamentală”, a constatat secretarul general al CDU, Hermann Grohe, în faţa jurnaliştilor.

Angela Merkel trebuie acum să încerce să formeze un guvern cu social-democraţii cu care va continua discuţiile joi, pentru a treia oară consecutiv.