Pârtiile din Straja şi Parâng, pregătite pentru schi. Zăpada ajunge la o jumătate de metru

Publicat: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 11:26 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 11:26 // Sursa: romaniatv.net

Toate pârtiile de schi din staţiunile Straja şi Parâng, din Valea Jiului, sunt pregătite pentru schi, stratul de zăpadă depăşind, pe alocuri, o jumătate de metru.

Foto: adevarul.ro

În Straja, zăpada de pe pârtii măsoară între 50 şi 60 de centimetri, acestea fiind într-o stare foarte bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au venit deja la munte. "Este primul week-end din noul sezon de schi. A nins foarte mult în ultima săptămână. Se poate schia foarte bine, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale", a declarat preşedintele Asociaţiei cabanierilor "Descoperă Straja", Mihai Dumitraşcu, potrivit Agerpres.

Singura pârtie pe care nu se poate schia este cea de sub telegondolă, deoarece traseul acesteia coboară la altitudini mai mici, iar zăpada s-a topit, pe alocuri.

Accesul turiştilor spre staţiunea Straja se poate face cu maşina din oraşul Lupeni, pe un drum judeţean asfaltat. Şoferii sunt sfătuiţi să lase maşinile în parcarea păzită de la intrarea în staţiune, deoarece în acest mod pot evita incidentele neplăcute.

În staţiunea Parâng, stratul de zăpadă măsoară circa 35 de centimetri şi se poate schia pe pârtiile A, B şi pe sub telescaun. "Primii turişti au sosit, iar afară este foarte frumos. Pârtiile îndeplinesc condiţiile necesare pentru o zi bună de schi", a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.

Accesul spre staţiunea Parâng se poate face cu telescaunul, din Petroşani, ambele instalaţii de transport pe cablu fiind funcţionale.

Zăpada este prezentă şi în staţiunea Râuşor, din Masivul Retezat, însă nu se poate schia pentru că pârtia nu a fost pregătită, chiar dacă stratul de ninsoare ajunge la circa 30 de centimetri, potrivit salvamontiştilor.

CITEŞTE ŞI: Se deschide sezonul de schi în staţiunea Rânca. Cinci pârtii vor funcţiona din weekend

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pârtii schi schi schi staţiunea Parâng schi staţiunea Straja
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 dec 12:21
...şi Parâng, din Valea Jiului, sunt pregătite pentru schi, stratul de zăpadă depăşind, pe alocuri, o jumătate de metru. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
13 dec 11:50
.../> CITEŞTE ŞI: Se deschide sezonul de schi în staţiunea Rânca. Cinci pârtii vor funcţiona din weekend loading…Vezi articolul original


...
13 dec 11:37
...şi Parâng, din Valea Jiului, sunt pregătite pentru schi, stratul de zăpadă depăşind, pe alocuri, o jumătate de metru. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H