Pasagerii avionului care a luat foc la Moscova: „Aparatul a fost lovit de fulger”

Pasagerii avionului care a laut foc în aer au relatat media ruse că aparatul Suhoi Superjet 100 a fost lovit de un fulger la puţin timp după decolare. Totuşi, cauzele exacte ale incendiului care a cuprins avionul pe aeroportul din Moscova nu sunt încă cunoscute.

RomaniaTV.net
06 mai 2019, 08:46
Pasagerii avionului care a luat foc la Moscova: „Aparatul a fost lovit de fulger”

‘Da, aşa s-a întâmplat. Cel puţin, eu am văzut o străfulgerare luminoasă’, a declarat unul dintre pasagerii care au supravieţuit, Dmitri Hlebuşkin, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

‘Tocmai decola şi aparatul a fost lovit de fulger (…) Aterizarea a fost dură, aproape că ne pierdusem cunoştinţa de frică. Avionul sărea pe pistă ca o lăcustă şi a luat foc la sol’, a mărturisit un alt pasageri, Piotr Egorov, pentru cotidianul Komsomolskaia Pravda.

Unul dintre piloţi, Denis Evdokimov, a confirmat pentru aplicaţia Baza de pe Telegram că un fulger a lovit avionul, după care s-a oprit conexiunea radio şi au fost semnalate probleme în funcţionarea echipamentelor de la bordul aparatului de zbor, conform portalului newsru.com.

Conform primelor informaţii, la bord s-a declanşat un incendiu în timpul zborului, dar în imagini date publicităţii la câteva ore după accident se poate vedea aparatul atingând pista, apoi prăbuşindu-se şi luând foc.

Imediat după aterizare, pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane în partea din faţă a avionului cuprins de flăcări, coloane de fum negru ridicându-se spre cer.

În alte înregistrări video făcute de martori se văd pasageri sărind pe pistă pentru a scăpa de foc. Într-o altă înregistrare realizată în interiorul cabinei piloţilor se vede un motor în flăcări, în timp ce se aud ţipete de panică.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de urgenţă citate de media ruse, cele două cutii negre ale aparatului au fost găsite la locul accidentului şi au fost transmise deja anchetatorilor.

În total, 78 de persoane se aflau la bordul aparatului de zbor, care a fost nevoit să revină pe aeroportul Şeremetievo la câteva minute după decolare cu destinaţia Murmansk (nord). Conform martorilor, aparatul a zburat în cerc deasupra regiunii capitalei ruse şi s-a întors de unde plecase.