Paşaport Covid. Călătoriile cu avionul, doar cu aplicaţia mobilă

Un "paşaport Covid" ar putea fi introdus de către industria aeriană globală, care să conţină date despre teste şi vaccin. Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian intenţionează să dezvolte o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

30 nov. 2020, 21:59
Paşaport Covid. Călătoriile cu avionul, doar cu aplicaţia mobilă
Călătoriile cu avionul, doar cu paşaport Covid.

Paşaport Covid. „Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla. Important este să știți, că va exista cel mai probabil o certificare a faptului că a fost testat sau vaccinat, și practic asta va facilita accesul pasagerilor la zbor.

Testarea este importantă, ca măsură alternativă la carantinare, iar noi, tocmai ce am publicat săptămâna trecută un manual pentru testare și managementul turistului transfrontalier.

Citeşte şi: Vaccinare obligatorie pentru toţi cei care călătoresc cu avionul pe rute internaţionale. Şeful Qantas anunţă ce va fi după pandemie

Călătoria cu avionul, doar cu paşaport Covid

În acest context, trebuie să înțelegem că principala barieră este carantinarea, iar călătoria cu avionul este extrem de sigură. Incidența infectării cu COVID a fost de un caz la 27 de milioane de pasageri transportați, deci practic, e extrem de redusă posibilitatea de a contacta COVID în transportul aerian.Datele pasagerilor nu vor fi stocate, practic ce certifică această aplicaţie este faptul că tu ai avut un test sau vaccinarea făcută şi toate aceste elemente vor fi făcute cu respectarea tuturor elementelor de protecţie a datelor personale (…) Interesul tuturor este să faciliteze accesul. Dacă cineva nu va fi posibil să fie vaccinat, din diverse motive, va exista un proces de testare şi bazat pe acel proces de testare, pasagerul va fi accesat la bord

„, a spus Cătălin Radu, director adjung ICAO (International Civil Aviation Organization) la Antena 3.

Citeşte şi: STUDIU. Care este riscul de infectare cu COVID-19 în avion

Riscul de infectare cu COVID-19 în avion

Cercetătorii de la Harvard au făcut un studiu pentru a determina care este riscul de infectare cu coronavirus în avion.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au folosit diferite programe pentru a revizui fluxul de aer din cabinele de avion. În urma studiului, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că sistemele de ventilație filtrează 99% din virusurile aeriene.

Cercetătorii au constatat că deși aerul este recirculat înapoi în cabină, acesta trece mai întâi prin filtre de înaltă calitate care îl curăță. Astfel, este puțin probabil ca picăturile de virus de la un pasager să infecteze un altul din cauza unei „direcții descendente” a fluxului de aer, potrivit stirileprotv.ro.

Cu toate acestea, sistemul de ventilație nu este eficient 100%. Cercetătorii de la Harvard au insistat asupra importanței măștilor și au menționat rolul important al dezinfectării și al screeningul-ui pasagerilor pentru simptomele Covid-19.