Paşaport COVID obligatoriu în Germania. Toţi turiştii trebuie să prezinte documentul la intrarea în ţară

Autorităţile din Germania au anunţat că toţi cetăţenii străini care vor să intre în ţară vor trebui să prezinte dovada vaccinării anti-covid, a recuperării după boală sau un test negativ.

29 iul. 2021, 20:15
Paşaport COVID obligatoriu în Germania. Toţi turiştii trebuie să prezinte documentul la intrarea în ţară
Paşaport COVID obligatoriu în Germania. Toţi turiştii trebuie să prezinte documentul la intrarea în ţară

Paşaport COVID obligatoriu în Germania. Începând din acest weekend toate persoanele care vor să intre în ţară vor trebui să prezinte înainte dovada vaccinării, a recuperării după boală sau un test negativ.

Paşaport COVID obligatoriu în Germania

Autorităţile au decis să adopte această măsură pentru a preveni creşterea numărului de infectări.

Până în prezent, doar cei care soseau din zonele cu risc de infectare ridicat, precum Marea Britanie, Spania sau Ţările de Jos, trebuiau să prezinte test negativ sau dovada vaccinării.

Potrivit autorităţilor, Germania a înregistrat joi, 29 iulie,  3,142 noi infectări.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor cu risc epidemiologic. Grecia intră în zona roşie din cauza creşterii numărului de infectări. Noua listă intră în vigoare la 1 august.

Citeşte şi Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia intră în zona roşie DOCUMENT

Paşaport COVID pentru cei care vor să meargă în restaurantele din Spania

Pentru a putea intra în restaurantele din zonele cu rata de incidentă mare din Spania, este nevoie de un certificat de vaccinare împotriva COVID, de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe, scrie Agerpres.

Aceeaşi măsură se va aplica şi în Arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic, una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării, începând de lunea viitoare. Regula este valabilă și pentru accesul în spaţiile sportive şi culturale închise, pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii.

Ambele regiuni au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol a subliniat că paşaportul Covid este conceput pentru a facilita mobilitatea între ţări, iar aplicarea lui în aceste condiţii de către autorităţile regionale trebuie să fie aprobată legal.

Măsura se aplică deja şi în alte ţări europene, cum ar fi Portugalia, Franţa şi Grecia. De asemenea, Irlanda şi Belgia iau în calcul această măsură în diferite sectoare, inclusiv, în industria hotelieră şi de catering, cinematografe şi teatre, săli de sport şi centre comerciale.

Citeşte şi Tulpina Delta devine dominantă în România. Încă două oraşe confirmă primele cazuri de infectare