Pasărea rară care nu a mai emigrat în țările calde. A ales să petreacă iarna în România

Pentru că nu este iarnă în toată regula, iar frigul nu este atât de aprig, o pasăre migratoare rară a ales să rămână pe meleagurile noastre.

05 feb. 2024, 08:44

Datorită iernii blânde o pasăre migratoare rară a ales să rămână pe meleagurile noastre.

Citește și Salariu de circa 30.000 euro supravegherea păsărilor pe o insulă izolată. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Dacă iarna s-a dovedit a fi blândă, o mare parte din pelicani creți a ales să rămână pe loc în locul migrației obișnuite.

În această perioadă, aceste păsări majestuoase strălucesc mai frumos ca oricând, pregătindu-se pentru sezonul de cuibărit, moment în care penajul lor devine spectaculos.

Pelicanul creț, o specie rară

Pentru că specia a fost încadrată mult timp ca vulnerabilă, experții monitorizează îndeaproape această populație de pelicani creți.

Pelicanul creț, înrudit cu varianta sa comună, se distinge prin numărul redus de exemplare și caracteristicile sale unice.

Cu pene ondulate la ceafă, această pasăre emană un aspect ușor ciufulit, adăugând farmecul său distinctiv.

Citește și Proprietarii de blănoși trebuie să știe obligatoriu ce trebuie să facă în această situație! Legea este foarte clară

Cu o greutate care depășește 10 kilograme și o anvergură aripilor ce depășește trei metri, pelicanul creț se afirmă ca una dintre cele mai mari păsări zburătoare din lume.