Salariu de circa 30.000 euro supravegherea păsărilor pe o insulă izolată. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Insula Gough va rămâne în curând fără unul din cei 7 locuitori ai săi, unul dintre angajații unei asociații britanice care are ca principală sarcină monitorizarea și protecția păsărilor, transmite BBC. Așa că se caută un înlocuitor. Condițiile de trai nu sunt deloc ușoare, dar sacrificiul este bine răsplătit.

01 mai 2023, 16:52
Salariu de circa 30.000 euro supravegherea păsărilor pe o insulă izolată. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Gough este o insulă vulcanică aflată în sudul Oceanului Atlantic, nelocuită, care aparține Marii Britanii. Insula se află la aproximativ 2.400 kilometri de continentul african, iar pentru a ajunge aici este nevoie de o călătorie de șapte zile cu barca din Africa de Sud. În prezent, pe insulă lucrează șapte persoane, două dintre acestea fiind biologi pentru Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor (RSPB). Contracul unuia dintre ei expiră în septembrie, astfel că RSPB a început să-i caute înlocuitor. Celui dispus să trăiască pe această insulă, RSPB îi oferă un salariu cuprins între 25.000 și 27.000 de lire sterline (circa 28.000 – 30.000 de euro). Pentru asta biologul ales trebuie să fie dispus să trăiască în condiții dificile, scrie mediaflux.ro. Slujba presupune „zile lungi” de urmărire a speciilor de păsări marine și necesită persoane care se pot adapta într-un „mediu provocator și îndepărtat”, potrivit anunțului postat de asociație.

Citește și: Ce salariu are un angajat Lidl. Nu o să îți vină să crezi cât bagă în buzunar un vânzător de la gigantul german

De asemenea, candidații trebuie să aibă „o diplomă în științe sau experiență echivalentă într-un domeniu relevant”, precum și „experiență în manipularea și monitorizarea păsărilor/ animalelor sălbatice”.

Citește și: Salariu minim de 3800 de lei. Avertismentul economiştilor: „Iobăgia economică pe stil nou riscă să dinamiteze economia”

Potențialii angajați trebuie să știe că vor înfrunta o vreme capricioasă și posibil să nu aibă parte de alimente proaspete timp de un an. „Cred că Bekah și cu mine, fiind britanice, suntem obișnuite să plouă. Adică, aici chiar plouă mult… Principalul lucru de care îmi e dor este să mănânc un morcov suculent sau să pot să mușc un măr. Dar, în afară de asta, nu simt că îmi lipsesc prea multe”, a spus Lucy, pentru BBC.