Paşte 2021. Raed Arafat: Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât anul trecut

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne spune că totul depinde de situaţia epidemiologică. 

16 mart. 2021, 08:04
Paşte 2021. Raed Arafat: Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât anul trecut

Paşte 2021. Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat, referindu-se la Paşte, că speranţa este ca anul acesta să existe o mai mare libertate comparativ cu anul trecut.

”Speranţa noastră este să se ajungă să fie mult mai bine decât anul trecut, adică să nu se  sărbătorească în sensul cum s-a sărbătorit anul trecut, ci mult mai bine şi mai aproape de normalitate. Normal că aceste lucruri pot fi discutate, nu vin acum  să spun că va fi aşa sau va fi aşa, asta nu e o decizie care o ia doctorul Arafat, e o decizie care se discută, care se ia ca de obicei la nivelul Grupului tehnico-ştiinţific, care propune la nivelul CNSU şi aşa mai departe”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24, luni seară, referindu-se la perioada sărbătorilor de Paşte 2021.

Arafat a adăugat că totul depinde de situaţia epidemiologică.

”Speranţa noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde şi de situaţia epidemiologică şi de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora şi schimbăm slujba, aşa ceva vă daţi seama că sunt bazaconii”, a mai declarat Arafat.

Valeriu Gheorghiţa vrea ca România să ajungă la 4 milioane de persoane vaccinate, până de Paşte. În aprilie vor fi administrate peste 100.000 doze pe zi

Secretarul de stat a precizat că în unele zone care ar putea fi de Paşte în carantină, ar putea fi luate unele măsuri speciale.

”Este posibil, dacă există zone mult mai afectate şi situaţia în ele mult mai gravă, să fie alte măsuri luate. Sperăm să ajungem la Paşti să avem o situaţie mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, care sunt mai afectate, poate că acolo vor fi măsuri speciale, se vor adapta măsurile pentru noaptea Paştelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunţ eu ”, a declarat Raed Arafat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID – 19 sunt îngrijorătoare, dar a dat asigurări că autorităţile nu au în vedere un lockdown de Paşte.

Raed Arafat, despre restricţiile de Paşte: „Nu doreşte nimeni limitarea drepturilor la activitate religioasă”