Raed Arafat, despre restricţiile de Paşte: „Nu doreşte nimeni limitarea drepturilor la activitate religioasă”

Raed Arafat susține că este posibil ca numărul de cazuri de Covid-19 să mai crească în România, dar în ceea ce privește Paștele de anul acesta, nimeni nu dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă. Totuşi, e devreme pentru a ști cum vor fi sărbătorile, mai spune şeful DSU.

14 mart. 2021, 11:16
Raed Arafat, despre restricţiile de Paşte: „Nu doreşte nimeni limitarea drepturilor la activitate religioasă”

Întrebat cum arată predicțiile experților pentru următoarea perioadă, Raed Arafat a spus că incidențele indică o creștere clară. „Sunt zone cu creșteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localități. Tendința este de creștere, nu mai este de platou, nici de scădere”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, la Digi 24.

Întrebat dacă exclude, în următoarele două săptămâni, 10.000 de infectări pe zi, secretarul de stat din MAI a răspuns: „Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000, e posibil ca această creștere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creștere”.

Citeşte şi Raed Arafat dă verdictul în scandalul legat de vaccinul Astra Zeneca: „România a luat decizia înţeleaptă

În ce privește Paștele, Arafat a declarat că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut: „Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”.

Și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a fost întrebat care sunt recomandările în ceea ce privește slujba de Înviere, iar acesta a precizat că organizarea slujbei de Înviere din acest an va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

Creștinii sărbătoresc Paștele Catolic în acest an în 4 aprilie, iar Paștele Ortodox, în 2 mai.

Citeşte şi Monica Pop: „Pe domnul Arafat puterea l-a schimbat. Strategia asta este împotriva oamenilor”

De duminică, în România intră în vigoare noi restricţii de circulaţie, iar noul interval în care se va putea circula în spaţiul public va fi cuprins între ora 5 dimineața și ora 22, față de 23 cât era până acum.


loading...
Partenerii noștri