Paştele vine cu vreme urâtă. Vezi prognoza pe următoarele trei zile

Joia Patimilor ne aduce ploi hotărâte cu fulgere, tunete şi intensificări ale vântului în toată jumătatea de vest a ţării. Vineri, vremea se anunţă frumoasă şi însorită în mare parte din ţară. Sâmbătă, însă vremea schimbă foaia. Umbrelele vor fi necesare în drum spre slujba de Înviere.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 15:31
Paştele vine cu vreme urâtă. Vezi prognoza pe următoarele trei zile

Joi, maximele termice, vor depăşi uşor normele perioadei, şi se vor încadra între 11 şi 21 de grade Celsius. Joia Patimilor ne aduce ploi  cu fulgere, tunete şi intensificări ale vântului în toată jumătatea de vest a ţării. În rest, însă vremea va fi destul de generoasă, cu soare prezent şi activ peste zi, dar spre seară pot apărea izolat ploi. Bucureştenii vor avea o zi frumoasă, cu soare. Vântul se simte, dar nu devine supărător, iar în termometre se vor înregistra temperaturi plăcute, respectiv 18-19 grade Celsius.

Vineri, vremea se anunţă a fi frumoasă şi însorită în mare parte din ţară. Doar în regiunile nordice şi în zona Carpaţilor Orientali se adună mai mulţi nori, din care numai pe alocuri cad averse slabe, însoţite de câteva tunete, fulgere şi intensificări trecătoare ale vântului. Prin urmare, temperaturile amiezii pornesc de la 13-14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, dar se avântă spre 23 de grade în regiunile sudice.

Şi locuitorii Capitalei se vor bucura vineri de o zi însorită, numai bună pentru ultimele pregătiri pentru Paşte, căci nu se aşteaptă nici precipitaţii, nici vânt, doar soare şi câţiva nori strict de decor. La amiază termometrele vor indica 22-23 de grade.

Sâmbătă, însă vremea schimbă foaia. Instabilitatea atmosferică va afecta întreaga ţară şi pe arii extinse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Prin urmare, avântul temperaturilor se domoleşte puţin, pe litoral maximele nu trec de 12-13 grade şi doar în Lunca Dunării, izolat, se mai ating valori de 22 de grade.

Şi în Bucureşti, sâmbătă, vremea este instabilă cu averse trecătoare, tunete şi fulgere, dar şi scurte rafale de vânt în timpul ploilor. Maxima temperaturii aerului nu va mai depăşi 19 grade, valoare, de altfel, normală pentru această perioadă din an.

Umbrelele vor fi necesare în drum spre slujba de Înviere. Sărbătorile Pascale nu ne aduc vreme bună, nici în ultima zi a acestei săptămâni nici în primele zile ale săptămânii viitoare.

Nu scăpăm de umbrele, căci vor fi în continuare averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte din ţară. Valorile termice nu suferă nici ele mari modificări, vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă şi se vor încadra între 10 şi 20 de grade la scara întregii ţări.