Pastila Pfizer pentru tratarea coronavirusului, autorizată în Europa

Pastila Pfizer pentru tratarea coronavirusului a fost autorizată, joi, de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Italia, Germania şi Belgia se numără printre ţările din UE care au cumpărat deja medicamentul.

27 ian. 2022, 20:14
Pastila Pfizer pentru tratarea coronavirusului, autorizată în Europa

Pastila Pfizer pentru tratarea coronavirusului, autorizată în Europa. Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat folosirea pastilei antivirale COVID-19 de la Pfizer, pentru tratarea adulţilor cu risc de îmbolnăvire severă.

Pastila Pfizer pentru tratarea coronavirusului, autorizată în Europa

În plin val cinci provocat de varianta Omicron, EMA permite statelor membre ale UE să folosească un nou instrument în lupta împotriva coronavirusului. Este vorba despre pastila produsă de Pfizer.

Citeşte şi Pfizer BioNTech şi Moderna au dat lovitura cu vaccinurile anti-covid. Fac profit de 1.000 de dolari în fiecare secundă

Italia, Germania şi Belgia se numără printre puţinele ţări din UE care au cumpărat medicamentul.

Reamintim că în decembrie anul trecut, Statele Unite au autorizat Paxlovid şi Molnupiravir, un medicament similar dezvoltat de Merck, potrivit Mediafax. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spunea joi că Pfizer a cerut autorităţilor din România crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve.

Pfizer anunţă rezultate miraculoase pentru pastila sa anti-Covid. Reduce cu 89% riscul de spitalizare şi deces al celor infectaţi

Un studiu clinic realizat de grupul Pfizer privind pastila sa anti-COVID-19 a fost stopat după ce acest medicament antiviral a demonstrat că reduce deja cu 89% riscul de spitalizare şi de deces în rândul adulţilor care prezintă riscul de a dezvolta o formă severă a maladiei.

Rezultatele oferite de Pfizer par să le depăşească pe cele observate în cazul pastilei anti-COVID-19 dezvoltată de grupul Merck, Molnupiravir, care a arătat într-un studiu publicat luna trecută că reduce cu 50% riscul de deces şi de spitalizare tot în rândul pacienţilor care prezintă riscuri sporite de a dezvolta forme severe ale maladiei.

Pfizer nu a oferit niciun detaliu despre efectele secundare ale tratamentului său, dar a precizat că anumite evenimente adverse au fost constatate la aproximativ 20% dintre cazuri, atât în grupul tratat, cât şi în grupul placebo.

Citeşte şi Miliarde de oameni vor avea acces la pastila anti-Covid Pfizer. Compania a semnat un acord care va ajuta zeci de țări