Pățania incredibilă a proprietarului unui magazin care a vândut pe caiet. „Polițiștii au amenințat că dacă vor ne amendează tot pe noi cu 500 de milioane de lei vechi”

Vânzarea pe caiet este în continuare populară în mediul rural. În micile magazine de la țară, încă se mai practică. Mulți clienți care recurg la acest gest abia se descurcă cu banii de la o lună la alta și cumpără pe datorie. Sumele datorate sunt trecute în caiet, iar la final de lună sau când fac rost de bani merg și achită la magazin. Sunt și cazuri în care clienții sunt rău-platnici și nu-și achită datoriile niciodată.

26 feb. 2024, 13:20
Pățania incredibilă a proprietarului unui magazin care a vândut pe caiet. „Polițiștii au amenințat că dacă vor ne amendează tot pe noi cu 500 de milioane de lei vechi”

Proprietara unui magazin universal din mediul rural a povestit pe Facebook cu s-a ales cu o pagubă considerabilă după ce i-a dat unei cliente  marfă în valoare mare pe caiet, bazându-se pe faptul că soțul femeii lucrează în străinătate și va achita datoria.

„Am următoarea problemă, avem un magazin la țară unde metoda caietul este cel mai des întâlnită. Cum nu toată lumea are bani, mai vin unii și alții să ceară la caiet…Acum vine și problema mea, vine una cu 6 copii, cumpără în mai multe rânduri. Bărbatul muncește în afară, toate bune și frumoase, înainte de sărbători vine, face cumpărături de vreo 4500 de lei la caiet. Și 2000 de lei îi dau împrumut pentru operație la un copil, cu promisiunea că de sărbători când vine bărba-su acasă îmi dă banii.

Citește și: O femeie a fost amendată după ce soțul a filmat-o când conducea cu bebelușul de 9 luni în brațe. În trecut și bărbatul a făcut la fel

Nu s-a ținut de cuvânt, mi-o adus 1000 de lei după anul nou, soțul l-a sunat pe al ei bărbat și să vezi surpriză, el nu știa nimic de datoriile ei, scandal cu ea, a alungat-o de acasă, după vreo 2 săptămâni a venit înapoi la el, banii mei, pauză.

Soțul meu acum câteva zile când a văzut-o că ieșea cu bagaje de la alt magazin s-a dus la ea la poartă și a înjurat-o, să-mi dea banii.

Citește și: Tânără de 25 de ani, desfigurată în Centrul Vechi. A fost lăsată într-o baltă de sânge. Care a fost cauza atacului

Astăzi am fost căutați de poliție, doamna în cauza i-a făcut plângere pentru că a înjurat-o, a amenințat-o din cauza datoriei.

Acum întrebare, ce riscuri pot apărea pentru că vindem pe caiet, pentru că polițiștii au amenințat că dacă vor ne amendează tot pe noi cu 500 de milioane de lei vechi, că dacă doamna nu vrea nu o putem forța să ne dea datoriile”, a scris proprietarea păgubită, citată de ziare.com.

„Bine v-a făcut! Și nu din răutate vă spun. Nici dumneavoastră nu lucrați legal. Pe caiet nu se vinde!”, a comentat o persoană. „Ba se vinde și pe caiet, dar trebuie facturat lunar, trebuie bon fiscal cu vânzare pe credit. Dacă nu are dovezi- bonurile fiscale cu ce a luat- își poate lua adio de la bani.”, a fost alt comentariu.  această dna nu mai da nimănui produse la caiet.”

„La țară un magazin nu funcționează fără caiet, nu dai pe caiet dai faliment. Dai pe caiet îți faci probleme de genul. Nu se mai merită.”