Pateuri cu umplutură de cartofi, reţeta fără drojdie. Uite cum se prepară

Vă prezentăm o reţetă rapidă de pateuri cu umplutură de cartofi. Nu ai nevoie nici măcar de drojdie. Se fac extrem de uşor şi sunt pur şi simplu delicioase.

31 mart. 2022, 12:40
Pateuri cu umplutură de cartofi, reţeta fără drojdie. Uite cum se prepară
Pateuri cu umplutură de cartofi, reţeta fără drojdie

Pateuri cu umplutură de cartofi, reţeta fără drojdie. Sunt foarte uşor de pregătit, iar ingredientele sunt la îndemâna oricum.

Pateuri cu umplutură de cartofi, reţeta fără drojdie

Pentru prepararea aluatului ai nevoie de următoarele ingrediente: 250 de grame de brânză de vaci, două ouă, trei linguri de iaurt (180 g), o lingură de zahăr (15 g), un praf de sare, un pachet de praf de copt, două linguri de ulei şi patru pahare de făină.

Pentru umplutură sunt necesare următoarele ingrediente: cinci cartofi, o ceapă, un ou, 50 de mililitri de lapte, un praf de sare, piper şi ulei.

Citeşte şi Prăjitură cu mere. Cum prepari cel mai gustos şi aromat desert de post

MOD DE PREPARARE

Se ia un bol adânc, se pune brânza de vaci, după care se adaugă ouăle, iaurtul şi zahărul. Se amestecă toate ingredientele, apoi se adaugă praful de copt, sarea, uleiul şi făina. Amestecăm totul cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi se frământă aluatul. Atenţie, textura trebuie să fie moale. Se acoperă aluatul şi se lasă la crescut timp de 15 minute.

Între timp, vă puteţi ocupa de umplutură. Se curăţă cartofii, după care se taie cubuleţe şi se pun la fiert. După ce se fierb, se pun într-un bol adânc, se adaugă lapte, sare şi piper, după care se zdrobesc, aşa cum faceţi când preparaţi piure.

Apoi, se curăţă ceapa, se toacă mărunt, după care se căleşte în ulei încins. Amestecăm ceapa călită cu piureul de cartofi preparat anterior şi adăugăm oul, potrivit reţeteuşoare.info.  

Se ia aluatul şi se mai frământă puţin, după care se împarte în 12 părţi egale, modelându-le în formă de bile. Se ia câte o bilă de aluată şi o rulaţi cu ajutorul sucitorului într-o turtiță ovală și subțire. Adăugați câte două linguri de umplutură în centru şi modelați pateurile.

Se pune uleiul la încins, după care se pun pateurile la prăjit. După ce s-au rumenit, se pun pe un platou.

Asta este tot!

Poftă bună!

Citeşte şi Rețetă de plăcintă cu cartofi cu usturoi. Cum să prepari cea mai bună mâncare de post în câțiva pași simpli