Patinoar de dimensiuni olimpice, inaugurat. Ion Ţiriac a investit aproape patru milioane de euro

Miercuri, 7 decembrie, se inaugurează singurul patinoar de dimensiuni olimpice din sud-estul României, o investiţie privată de aproape patru milioane de euro a omului de afaceri Ion Ţiriac. Pe el se vor putea disputa partide oficiale de hochei, iar copiii care practică patinaj se vor putea antrena gratuit.

07 dec. 2016, 11:16
Patinoar de dimensiuni olimpice, inaugurat. Ion Ţiriac a investit aproape patru milioane de euro

Construcţia patinoarului de 500 de locuri din oraşul Otopeni a fost finalizată la jumătatea lunii octombrie, arena urmând a fi folosită în campionatul naţional de hochei pe gheaţă. Patinoarul din Otopeni este primul obiectiv dintr-un complex sportiv ce se va întinde pe 20 de hectare, din care vor mai face parte o sală polivalentă şi 25 de terenuri de tenis.

Patinoarul o să fie deschis 11 luni pe an. La lansare a fost şi Ilie Năstase.

„Ar trebuie să vedem mai multe patinoare în ţară. În Cehia, numai într-un oraş, sunt vreo 2-300. E bine că am început cu unul. Sunt supărat pe domnul Ţiriac că nu a terminat metroul. Cred că e unic în lume când un privat face aşa ceva. Asta e treaba primăriilor, Guvernului. La noi e pe dos. S-a chinuit să ia terenul asta aici nu ştiu câţi ani”, a spus Ilie Năstase.

Copiii vor avea acces gratuit pe patinoar, doar echipele profesioniste de hochei urmând să plătească pentru întrţinerea arenei. Patinoarul va fi adminstrat de către Fundaţia Ion Ţiriac.