Patriarhia, CAMPANIE cu VEDETELE din România pentru ORA de RELIGIE – VIDEO

România, împărţită în două din cauza orei de religie din şcoli. Mai sunt doar patru zile până când părinţii trebuie să decidă dacă vor sau nu ora de religie pentru copiii lor. În scandal au intervenit şi mai multe vedete, care au realizat o campanie despre importanţa studierii religiei. Artiştii au fost cooptaţi de preoţii speriaţi de faptul că educaţia religioasă ar putea fi refuzată de mulţi părinţi, informează România TV.

03 mart. 2015, 13:55
Patriarhia, CAMPANIE cu VEDETELE din România pentru ORA de RELIGIE – VIDEO

De când Curtea Constituţională a decis că cererea pentru ora de religie trebuie completată de cei care vor să participe la această materie, biserica a demarat o campanie fără precedent în care acum a cooptat şi vedete din mai multe domenii. Connect-R, Dan Puric, Sofia Vicoveanca şi Manuela Hărăbor sunt doar câteva dintre vedetele care au transmis mesaje.

Citeşte şi Patriarhul Daniel: Frecventarea orei de religie este un act de mărturisire publică a credinţei

S-a făcut o listă mare, mult mai stufoasă. S-au ales zece voci. Am vrut oameni de toate vârstele, cunoscuţi, nişte voci care să convingă„, a spus Liana Stanciu, Asociaţia Părinţi pentru ora de religie.

Pentru biserică miza este mare şi în plus sunt în joc posturile a sute de profesori de religie.

Citeşte şi AVERTISMENT de la preoţi: Cine ar renunţa, dintre părinţi, la ORA DE RELIGIE ar mutila propriul copil

4.200 de profesori titulari care au contracte de muncă pe durată nedeterminată, asta va declasa un mare număr de procese pe dreptul muncii, dar deja anticipez prea mult„, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei.

Elevii care vor să facă în continuare religie la şcoală pot completa cererea până pe 6 martie.

Citeşte şi Cultele cer ca înscrierea, dar şi retragerea elevilor de la ora de religie să se facă prin cerere scrisă