Patriarhia consideră „deplorabil” cazul de sclavie din Argeş şi îndeamnă preoţii să sesizeze situaţiile grave

Patriarhia Română cataloghează cazul de sclavie descoperit miercuri în județul Argeș drept "deplorabil" și îi îndeamnă pe preoții să sesizeze autoritățile când descoperă situații grave în comunitate.

RomaniaTV.net
14 iul. 2016, 12:21
Patriarhia consideră „deplorabil” cazul de sclavie din Argeş şi îndeamnă preoţii să sesizeze situaţiile grave

„Patriarhia Română a aflat cu profundă mâhnire de situația dramatică din comuna Berevoești, județul Argeș, unde câteva zeci de persoane, inclusiv minori, au fost sechestrate și supuse unui regim inuman de sclavie”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei transmis AGERPRES.

Patriarhia apreciază că „este deplorabil că autorii acestor fapte incalificabile s-au pretat fără niciun scrupul la acte total incompatibile cu morala creștină și cu demnitatea persoanei”.

„Ne exprimăm speranța că membrii comunității din această localitate argeșeană și autoritățile locale (Primăria, Poliția, școala și Biserica) vor manifesta solidaritate în sprijinirea victimelor pentru a depăși momentele dificile prin care trec acum, până când factorii responsabili vor găsi o soluție pentru fiecare caz în parte”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: SCLAVI Berevoeşti ARGEŞ. Copii torturaţi şi batjocoriţi, o femeie le smulgea din cap smocuri de păr cu patentul

De asemenea, Patriarhia face apel la comunitate și preoți să se implice activ în viața celor din apropierea lor și să sesizeze cazurile grave.

„Îndemnăm comunitățile locale să reacționeze prompt de fiecare dată când apar cazuri flagrante de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, ale legii și ale moralei publice. Recomandăm preoților să sesizeze întotdeauna asemenea situații grave și să intensifice activitatea pastorală cu scopul prevenirii faptelor antisociale, al promovării și consolidării valorilor morale creștine în comunitate”, mai declară reprezentanții Patriarhiei.

Miercuri seară, în legătură cu acest dosar de trafic de persoane, procurorii DIICOT au reținut 38 de suspecți din comuna Berevoești, județul Argeș.

A fost începută urmărirea penală față de 40 de persoane, care au fost duse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.

Anchetatorii au găsit la perchezițiile efectuate miercuri cinci victime legate în lanțuri, dintre care doi minori cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani.