Patriarhia Română, anunţ important despre căsătoria fiului lui Liviu Dragnea

Publicat: Marţi, 28 August 2018 15:55 // Actualizat: Marţi, 28 August 2018 15:55 // Sursa: romaniatv.net

Patriarhia Română spune că slujba Sfintei Cununii a lui Valentin Dragnea a fost oficiată într-un spațiu liturgic canonic, nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios așa cum s-a vehiculat în spațiul public. Patriarhia contrazice astfel zvonurile potrivit cărora cununia ar fi avut loc într-un loc nereligios. 

Ștefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD Liviu Dragnea, s-a căsătorit duminică, 26 august, cununia religioase fiind oficiată la capela Palatului Snagov. Iniţial, cununia religioasă era anunţată la Biserica Sfântul Elefterie din Capitală, dar a fost mutată la Palatul Snagov din cauza protestelor anunţate.

După nuntă, în spaţiul public s-a vehiculat informaţia că ceremonia a fost oficiată într-unul inadecvat din punct de vedere religios, lucru negat de Patriarhia Română.

"În legătură cu apariția în presă a știrii conform căreia slujba Sfintei Cununii din data de 26 august 2018 a dlui Valentin Dragnea ar fi fost oficiată într-un spațiu neliturgic, încălcându-se astfel o decizie fermă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precizăm următoarele: Slujba respectivă a fost în realitate oficiată conform canoanelor bisericești în Paraclisul ”Sfântul Nicolae”, situat într-o clădire distinctă din incinta ”Palatului Snagov”. Acest Paraclis se află în administrarea Patriarhiei Române și a fost sfințit în anul 2015 de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. În concluzie, slujba Sfintei Cununii menționate mai sus a fost oficiată într-un spațiu liturgic canonic și nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios", transmit reprezentanții Patriarhiei într-un comunicat de presă. 

 

 

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7480
RON
19 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H