Patriarhia Română, apel către credincioși după ce numărul cazurilor de COVID a explodat: Este copleşitor ce se întâmplă!

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, vine cu un mesaj din partea Patriarhiei Române pentru români, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

20 oct. 2021, 09:47
Patriarhia Română, apel către credincioși după ce numărul cazurilor de COVID a explodat: Este copleşitor ce se întâmplă!

Patriarhia Română, apel către credincioși. Vasile Bănescu îi sfătuiește pe români miercuri să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 şi să asculte  exclusiv de sfaturile medicilor.

Patriarhia Română, apel către credincioși după ce numărul cazurilor de COVID a explodat. Anunțul făcut de Vasile Bănescu

‘Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (…) În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă’, a transmis Vasile Bănescu.

România a ajuns pe primul loc în lume la rata deceselor de COVID-19. Şi numărul infectărilor cu virusul SARS-COV 2 creşte de la o zi la alta. Spitalele şi medici nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi infectaţi. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi, 19 octombrie, că în ultimele 24 de ore au fost raportate 18.863 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2, dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.568 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.036.450 de teste RT-PCR și 3.978.693 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.819 teste RT-PCR (15.039 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.780 la cerere) și 53.235 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 137.484 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 18.506 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 56.258 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 144 de persoane.

Citește și: Apar manifestări ciudate ale bolii covid-19. Medicii din Iaşi, semnal de alarmă privind tulpina românească a virusului