Patriarhia Română cere redeschiderea bisericilor. Anunţul oficial pentru toţi credincioşii

Publicat: Marţi, 05 Mai 2020 15:10 // Actualizat: Marţi, 05 Mai 2020 15:18 // Sursa: romaniatv.net

Biserica Ortodoxă Română își dorește reluarea slujbelor religioase la care să participe și credincioșii.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Digi24 că "Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici".

Citeşte şi Restricţiile continuă pentru bătrâni. Aceştia ar putea avea interdicţie să călătorească în străinătate, până la găsirea unui vaccin

Ordonanța militară numărul 2 adoptată în 21 martie a prevăzut măsuri stricte pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor.

De la acea dată, conform documentului, actele religioase au fost oficiate de preoți doar dacă la ele participau cel mult 8 persoane.

De asemenea, ordonanța a prevăzut ca preoții să poată oficia slujbe online, din biserică, fără enoriași. În acest mod s-au desfășurat și slujbele de Paște.

Citeşte şi: Marcel Vela, despre deschiderea bisericilor: Trebuie gândit foarte bine. Biserica trebuie să facă o analiză obiectivă

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
23 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H