Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse: „Oamenii care îşi iubesc patria să se unească. Se apropie sfârşitul lumii”

Seful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, care s-a aflat la Bucuresti pe 26 octombrie, de Sfantul Dumitru, a avertizat ca sfarsitul lumii este tot mai aproape, iar oamenii care isi iubesc patria trebuie sa se uneasca intr-o perioada critica a dezvoltarii civilizatiei umane.

21 nov. 2017, 10:41
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse: „Oamenii care îşi iubesc patria să se unească. Se apropie sfârşitul lumii”

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Kirill, a declarat, potrivit Sputnik, ca omenirea s-a adancit in pacate si sfarsitul lumii se apropie, mentionand ca acum „nu e momentul pentru clatinarea barcii patimilor omenesti”.

Toti oamenii care isi iubesc patria trebuie sa se uneasca pentru ca pasim intr-o perioada critica a dezvoltarii civilizatiei umane. Toate aceste lucruri au devenit vizibile cu ochiul liber… Trebuie sa fii orb pentru a nu vedea apropierea momentelor oribile ale istoriei, despre care vorbeste in Apocalipsa apostolul si evanghelistul Ioan Teologul„, a spus in predica sa Patriarhul dupa oficierea Liturghiei in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

Citeşte şi O clarvăzătoare din America, care a prezis multe catastrofe, spune că SFÂRŞITUL ESTE APROAPE. „Se va arăta Antihristul….”

El a adaugat ca, potrivit invataturii crestine, apropierea si indepartarea sfarsitului lumii depinde de oameni. Seful Bisericii Ortodoxe Ruse a indemnat pe fiecare, indeosebi persoanele publice sa constientizeze responsabilitatea in fata Rusiei si intregului neam omenesc si sa puna capat „alunecarii in bezna sfarsitului istoriei”.

Astazi pacatul nu este pur si simplu unul evident, chiar daca in decursul intregii istorii oamenii au incercat sa-si ascunda pacatul personal si interpersonal. Astazi pacatul se prezinta drept cel mai atragator mijloc — prin cinematografie, teatru si alte manifestari artistice. Şi arta, care are menirea de a cultiva personalitatea umană, să o îmbogăţească, să o ridice spre cer, devine o greutate care nu permite omenirii să se ridice. Nu am în vedere toată arta, ci acea care în ultimii ani îşi manifestă drepturi deosebite de a transmite poporului ispite şi păcate, să ducă în eroare oamenii. Astăzi nu este momentul să clătinăm barca patimilor omeneşti, pentru că şi aşa există prea multe influenţe negative asupra oamenilor care le distrug viaţa spiritual„, a menţionat patriarhul Kirill.

Citeşte şi Avertismentul ŞOCANT dat de peste 15.000 de cercetători. De ce este omenirea în pericol