Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după decesele lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin

Patriarhul Daniel a transmis, luni, mesaje de condoleanțe după moartea actorului Ion Caramitru și a sportivului Ivan Patzaichin.

06 sept. 2021, 13:56
Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după decesele lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin

Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după decesele lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin. Patriarhul Daniel a transmis mesaje de condoleanțe, după moartea lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin.

Patriarhul Daniel, mesaje de condoleanțe după decesele lui Ion Caramitru și Ivan Patzaichin

„Am primit cu profundă întristare vestea trecerii din această viaţă a domnului Ion Caramitru, una dintre personalitățile artistice și culturale mult implicate în viața civică din România după Revoluția anticomunistă din decembrie 1989. Numele său a fost și va rămâne pentru totdeauna legat de Teatrul Național din București, prestigioasă instituție culturală pe care a slujit-o ca unul dintre cei mai mari actori români din ultimele decenii”, este mesajul Patriarhului Daniel.

Trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru va fi depus la Teatrul Național din București

„Reprezentant de seamă al artei teatrale românești, om de cultură implicat în viața cetății, domnul Ion Caramitru va rămâne în memoria noastră ca unul dintre cei mai influenți reprezentanți ai societății civile din România. Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, colegilor și tuturor celor îndurerați”, adaugă Patriarhul Daniel.

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marţi. Sicriul a fost depus la Clubul Dinamo. Românii îi aduc un ultim omagiu marelui campion

De asemenea, Patriarhul Daniel a trasmis un mesaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Am aflat cu adâncă întristare vestea trecerii din această viaţă, după o grea suferință, a domnului Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României din toate timpurile, un om a cărui viață a fost luminată de credință vie în Dumnezeu şi animată de iubire profundă pentru țara sa, pe care a reprezentat-o cu mare cinste la nivel internaţional. Model de profesionalism, onestitate morală, modestie și patriotism, domnul Ivan Patzaichin rămâne una dintre cele mai iubite și respectate personalități ale vieții sportive românești și internaționale. Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați”.