Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19: Enoriaşii să asculte sfaturile medicilor

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, i-a îndemnat pe toți credincioșii să asculte de sfatul medicilor şi să se imunizeze.

24 nov. 2021, 15:47
Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19: Enoriaşii să asculte sfaturile medicilor

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19. Patriarhul României nu a dorit să spună cu ce ser s-a vaccinat, dar i-a îndrumat pe enoriaşi să se imunizeze împotriva virusului SARS-COV 2.

„Sigur că m-am vaccinat”, a răspuns Patriarhiul Daniel când a fost întrebat dacă s-a imunizat împotriva COVID-19.

Şeful Bisericii Române le-a transmis credincioşilor „să asculte sfatul medicilor”.

Citeşte şi: România și Bulgaria au în continuare cel mai mare număr de morți COVID-19 din UE. Andrei Baciu: „Vaccinarea este singura soluţie”

„Pozitia BOR ramane aceeasi. Să se sfătuiasca fiecare credincios cu medicul de familie”, a mai spus Partriarhul Daniel, după şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României.

Patriarhul Daniel a apreciat în cadrul întâlnirii cu Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, că, în perioada actuală dificilă a pandemiei, este necesară o mai bună informare şi sprijin acordat cetăţenilor din partea autorităților, prin promovarea mai multor mijloace medicale de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, noi detalii despre certificatul verde: va fi impus la trei săptămâni de creştere a cazurilor

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat, la rândul său, că Patriarhul Daniel s-a vaccinat.

„Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieşirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziţia favorabilă a BOR faţă de vaccinarea în sine ca act medical profilactic şi benevol este deja foarte bine cunoscută”, a transmis Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu a menţionat că „dacă PF Daniel a ales confidenţialitatea, aceasta trebuie respectată ca în cazul fiecăruia dintre noi”.

„Esenţială rămâne declaraţia oficială în sine, aceea că a ales să se vaccineze”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al BOR.

 

Bilanţ coronavirus 24 noiembrie 2021: aproape 3000 de cazuri noi şi peste 200 de morţi. Doar 10 judeţe mai sunt în scenariul roşu

Scade numărul cazurilor noi, dar rămâne în continuare presiune mare pe secţiile ATI de Covid. Specialiştii avertizează că este doar o pauză, urmând să ne lovească valul 5 din ianuarie 2022.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 2.796 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Până astăzi, 55.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Dintre cele 231 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 8 la categoria de vârstă 40-49 ani, 19 la categoria de vârstă 50-59 ani, 50 la categoria de vârstă 60-69 ani, 74 la categoria de vârstă 70-79 ani și 78 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Din totalul de 231 de pacienți decedați, 204 erau nevaccinați și 27 vaccinați.