Patriarhul Daniel se vaccinează anti-COVID? Anunţul BOR: „Nu va rămâne un secret”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că Patriarhul Daniel "nu ignoră această problemă foarte importantă" privind vaccinarea anti-COVID, însă imunizarea rămâne un "act personal de decizie".

11 ian. 2021, 13:40
Patriarhul Daniel se vaccinează anti-COVID? Anunţul BOR: „Nu va rămâne un secret”

Vasile Bănescu a fost întrebat dacă Patriarhul Daniel se vaccinează anti-COVID. Purtătorul de cuvânt al BOR a afirmat PF Daniel este „profund lucid şi realist”.

„Este o întrebare la care nu am un răspuns, vaccinarea rămâne un act personal de decizie. (…) Este un om profund rațional, profund lucid și realist, cu siguranță nu ignoră această problemă foarte importantă, dar nu aș putea să mă exprim în numele Preafericirii Sale, a declarat pentru Libertatea , reprezentatul Bisericii Ortodoxe Române, subliniind că dacă vaccinarea va avea loc „nu va rămâne un secret, dar nici nu va fi un moment de spectacol mediatic”.

Citeşte şi: Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid în fața tuturor românilor: „E un gest de normalitate” Imaginile momentului!

Patriarhul Daniel se vaccinează anti-COVID? „Fiecare credincios trebuie să se sfătuiască cu medicul de familie”

Cât despre campania naţională de vaccinare anti-COVID care a început pe 27 decembrie 2020, Vasile Bănescu a precizat că „Biserica nu poate îndemna decât la o bună informare” în privința vaccinării.

„BOR, ca și celelalte culte religioase, se implică în demersul firesc al unei campanii de informare. Trebuie să fim bine informați, iar Biserica se implică”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

De asemenea, reprezentantul BOR a afirmat că Patriarhia a primit un document oficial al CNCAV, numit „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

„Biserica nu poate îndemna decât la o bună informare. Fiecare credincios trebuie să se sfătuiască cu medicul de familie, pentru că nu toți ne calificăm pentru vaccinare, dar această informație trebuie să ajungă la cât mai multă lume.

Nu trebuie să credem în vaccin. Trebuie să avem încredere în specialiști, în știința medicală actuală
Discuțiile care se poartă din afara problemei, ignorând puncte de vedere consacrate ale unor specialiști, tind să fie aproape ridicole”, a mai spus Vasile Bănescu

Reacţia BOR despre teoria conspiraţiei privind vaccinul anti-COVID şi introducerea de cipuri. „Avem o minte, este bine să o folosim”

„Este foarte important să ne informăm, să citim. De aici și până la elucubrația legată de inocularea de cipuri, de nanocipuri prin vaccin sau modificări ale ADN-ului… Cred că asta putem să transmitem: evitarea extremismului, încredere în oameni pe care îi respectăm datorită staturii lor profesionale.

Asta nu înseamnă că trebuie să înghițim pe nemestecate orice. Dar avem o minte, este bine să o folosim. Avem capacitatea de a ne informa”, a mai precizat Vasile Bănescu, conform sursei citate.

Citeşte şi: De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Un inginer electronist desfiinţează teoria conspiraţiei