Patriarhul Kiril a căzut în timpul slujbei: „Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii nu au reuşit să-l prindă”

Patriarhul Kiril al Moscovei a alunecat și a căzut în timpul unei slujbe pentru sfințirea unui nou lăcaș de cult. După ce a fost ajutat să se ridice, patriarhul și-a continuat slujba.

25 iun. 2022, 21:34
Patriarhul Kiril a căzut în timpul slujbei: „Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii nu au reuşit să-l prindă”

Patriarhul Kiril a căzut în timpul slujbei de sfiţire a unei biserici. Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a alunecat şi s-a lovit la spate.

Patriarhul Kiril a căzut în timpul slujbei. Moment penibil la sfinţirea unei biserici

Citeşte şi Patriarhul Kirill: Rugaţi-vă pentru ca Al Treilea Război Mondial să nu înceapă

Incidentul s-a petrecut în timp de patriarhul rus sfinţea o biserică din oraşul Novorossiisk de la Marea Neagră. Într-un moment de neatenţie, acesta a alunecat pe podeaua de marmură şi a căzut pe spate. Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a fost ajutat să se ridice, după care a continuat slujba.

„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reuşit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat.

Mitropolitul Grigore şi episcopul local Theognost se uitau vinovat la patriarh şi aşteptau o reacţie. Dar de vină sunt restricţiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să fie atins”, a descris protodiaconul Bisericii Ortodoxe Ruse, Andrei Kuraev incidentul, potrivit Unimedia.

Reamintim că patriarhul Kiril este unul dintre cei mai aprigi susținători ai războiului declanșat de Putin în Ucraina. Acesta s-a remarcat încă de la începutul invaziei prin mesaje de sprijin pentru armata rusă.

Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a fost inclus atât de UE, cât şi de Marea Britanie în pachetele de sanţiuni. Înalta faţă bisericească are în conturi miliarde de euro şi de dolari.

Potrivit unui raport publicat, în 2020, în revista Forbes, patriarhul Rusiei ar deţine nu mai puţin de 4 miliarde de dolari. În schimb, publicația rusă Novaia Gazeta vorbea de aproape 8 miliarde de dolari, bani acumulați în urma scutirilor de taxe din partea statului rus, scutiri aferente producției de tutun și bere de care beneficiază biserica.

Patriarhia Moscovei posedă și o fabrică, Sofrino, care produce icoanele și lumânările folosite obligatoriu în întreaga Federație, însă patriarhia mai posedă și hoteluri în Moscova, precum și compania care importă automobile BMW.

Potrivit presei din Rusia, înaltul prelat este şi co-proprietarul unui avion de 43 de milioane de dolari.

Citeşte şi Patriarhul Kirill l-a concediat pe mitropolitul care s-a opus războiului din Ucraina. Era unul dintre rivalii săi


loading...