Patriarhul Kiril, grav bolnav. Ce s-a întâmplat cu omul de încredere al lui Vladimir Putin (VIDEO)

Patriarhul Kiril, unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Vladimir Putin, are probleme de sănătate. În vârstă de 75 de ani, „Kiril al Moscovei" a ajuns să zacă la pat.

30 sept. 2022, 16:23
Patriarhul Kiril, grav bolnav. Ce s-a întâmplat cu omul de încredere al lui Vladimir Putin (VIDEO)

Omul pe care Vladimir Putin se bazează în controlul maselor, prin intermediul simbolurilor, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. În presa internațională, informațiile cu privire la gravitatea bolii încă sunt contradictorii.

Cert este că din cauza COVID, celebrul preot a fost nevoit să-și anuleze toate întâlnirile pe care le avea programate în calendar.

„Toate întâlnirile și toate deplasările sanctității sale, Patriarhul Kiril, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID”, a transmis Biserica Ortodoxă din Rusia, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Mari controverse legate de starea de sănătate a Patriarhului Kiril

 

Înaltul cler a trebuit „să rămână în pat și să se izoleze”, iar starea sa de sănătate este „satisfăcătoare”, a mai precizat sursa citată.

Patriarhul Kiril este unul dintre cei mai vocali susținători ai lui Vladimir Putin pe tema războiului din Ucraina. Liderul Bisericii Ortodoxe susține că ofensiva este un lucru pozitiv pentru Federația Rusă și popor, iar cei care se vor jertfi pentru patrie vor fi „spălați de păcate”.

 

Mesajul Patriarhului Kiril pentru bărbații din Rusia, chemați de către Vladimir Putin la război

 

După ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea rezerviștilor, Patriarhul Kiril a declarat:

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară! Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viață veșnică!”, a transmis celebrul preot, potrivit Nexta.

De-a lungul timpului, Patriarhul Kiril nu a ezitat să-și exprime admirația pentru președintele rus, pe care l-a numit la un moment dat „un miracol”.